Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL tranșat în PMP: Doi grei se retrag de pe liste și lansează acuzații dure

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam fuziune pmp unpr

Cu doar câteva zile înainte de depunerea listelor pentru alegerile parlamentare, în PMP continuă scandalul iscat de respectarea protocolului de fuziune cu UNPR. Liderul grupului UNPR din Camera Deputaților, Ion Răducanu (președinte UNPR Timiș și vicepreședinte UNPR național), a anunțat că se retrage de pe listele pentru alegerile parlamentare și din viața politică. De pe liste ar urma să se retragă și Titu Bojin, fostul președinte al CJ Timiș. Cei doi se aflau pe primele poziții pe listele PMP Timiș pentur Camera Deputaților și Senat.

Vezi și: VIDEO Revolta ia amploarea în PMP: Ne-au vândut ca pe capre! Parcă erau prostituate

„M-am retras din PMP din cauza problemelor privind respectarea protocolului de fuziune. Eu m-am angajat în fața oamenilor că voi lupta pentru paritate. Nu s-a respectat acest principiu, eu m-am retras și nu mai candidez pentru nicio funcție. Eram pe primul loc la Camera Deputaților în Timiș. Probabil că nu va mai candida nici Bojin. La 1 ianuarie mă retrag din viața politică, pentru că am ajuns la concluzia că nu am loc aici. Nu se suprapune cu principiile mele și onestitatea mea. Nu are rost să mai pierd timpul pe la București, ca să rezolv ce? Paritatea în acest moment e 55 la 31 în privința deschizătorilor de listă, în favoarea PMP. Nu e vinovat președintele. Cei care nu au fost în stare să ajungă la o înțelegere sunt cei doi președinți executivi, Tomac și Steriu. Deci sunt 10 județe în care nu sunt încă soluțiile care să vină în conformitate cu prevederile protocolului. Ei au primele poziții pe listă și la Cameră și la Senat în 21 de județe, noi avem în 8 județe primul pe listă și la Cameră și la Senat. De azi o să aibă 22, pentru că eu și Bojin nu mai candidăm”, a declarat Răducanu pentru stiripesurse.ro.

Vezi și: Piedone a DEMISIONAT din 'partidul lui Voiculescu', PPU-SL

Deputatul de Timiș afirmă că președintele Băsescu nu este vinovat pentru situația creată și îl acuză pe ultimul președinte al UNPR, Valeriu Steriu, că și-a urmărit doar interesul personal, fiind „trimis de alte organisme naționale” în partid.

„Asta e decizia mea. Nu am nicio treabă cu președintele Băsescu, pentru că nu președintele Băsescu se ocupă de liste. Se ocupă cei doi președinți executivi: Tomac - care așa a învățat el politica, și Steriu - care a învățat-o și el pe undeva. Steriu nu-și asumă nicio vină, e trimis de alte organisme naționale pe aici prin partid. Sunt un om la o vârstă, mă duc acasă. Eu sunt un om de onoare. Le-am promis oamenilor, nu vrea nimeni să țină cont de protocol. Steriu și-a abandonat partidul pentru interesele lui personale. Ca atare, oamenii au rămas descoperiți la Galați, la Maramureș, la Neamț, la Iași, la Cluj. La Timiș o să pună doamna Roxana Iliescu pe cineva, că ea e foarte valoroasă. Să pună ea pe Dugulescu pe locul întâi, pe domnul David”, a mai declarat deputatul.

Vezi și: Decizie SURPRIZĂ luată de BEC: USR eliminat de la alegeri? / DOCUMENTE

Întrebat care a fost reacția lui Traian Băsescu la scandalul din partid, Ion Răducanu a răspuns: „A zis că el apreciază gestul. E de acord cu mine 100%, dar nu el a făcut listele. Le-au făcut cei doi președinți executivi. Că el nu mai știe ce să facă, mai sunt două zile până la depunerea listelor. Eu i-am spus că și dacă le modifică mâine, nu mai candidez. Vreau să mă retrag din viața politică pentru că am ajuns la concluzia că nu poți să schimbi nimic în țara asta din postul de parlamentar. De ce să mai stau în politică? Sunt și bătut, și înjurat, și pun la un loc cu alții care sunt hoți de când s-au născut.”

Până la ora publicării acestui articol, copreședinți executivi ai PMP, Eugen Tomac și Valeriu Steriu, nu au putut fi contactați pentur a oferi un răspuns la acuzațiile lui Ion Răducanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.