Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în PNL! Un membru marcant se retrage din cursa pentru parlamentare

Fostul lider judeţean al PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha (foto), a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se retrage din competiţia internă pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare, spunând că jocurile sunt deja făcute de către Ioan Oltean, pe care l-a numit "preşedintele din umbră" al filialei.

Citeşte şi:  Comisia de lucru a CNATDCU: Petre Tobă NU a plagiat

Mai mult, Dolha a ales să îşi mute cabinetul parlamentar din sediul PNL Bistriţa-Năsăud şi să susţină conferinţe de presă separat.

"Am decis să nu candidez în competiţia internă pentru alegerile parlamentare din această toamnă, din Biroul Politic Judeţean interimar al PNL. (...) Nu e vorba de nicio competiţie, e un simulacru ieftin cu rezultate deja cunoscute, pentru că listele deja sunt trimise la Bucureşti, se ştiu. Or, eu la aşa ceva nu pot să particip", a spus Dolha.

Potrivit acestuia, locurile eligibile pe listă sunt ocupate de către Robert Sighiartău - preşedintele interimar al filialei şi consilier judeţean - şi Doris Moldovan - consilier judeţean, pentru Camera Deputaţilor, iar locul întâi la Senat ar urma să îi revină lui Ioan Turc, prim-vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud.

Deputatul Stelian Dolha spune că cel care a făcut aceste "aranjamente" este chiar Ioan Oltean, fostul lider PDL, care nu mai candidează din cauza problemelor pe care le are cu justiţia şi pe care Dolha l-a numit "preşedintele din umbră".

"Haideţi să spunem lucrurilor pe nume, cred că este vremea să o facem: oamenii ăştia, conducerea actuală, listele care deja sunt trimise fac parte dintr-un aranjament, care este orchestrat de nimeni altul decât cel care a orchestrat toate aceste lucruri timp de mai bine de 20 şi ceva de ani în fostul PDL şi azi în PNL. El nu candidează pentru că nu mai vrea să candideze, ci pentru că sunt nişte criterii deontologice, de integritate care nu îi mai permit. Dar, în schimb, îşi doreşte altceva, îşi doreşte oameni pe care să îi poată controla, oameni din aluat slab, aş spune, prin care să conducă în continuare PNL", a afirmat Dolha.

Parlamentarul liberal a anunţat, de asemenea, că îşi dă demisia din funcţia de vicepreşedinte naţional al PNL, fiind convins că o parte din conducerea centrală a partidului a girat ceea ce se întâmplă la nivel judeţean.

Citeşte şi: Ponta, în război cu 'secta Macovei', după demisia lui Tobă

"Toate lucrurile astea, din punctul meu de vedere, s-au făcut şi cu acordul unora de la Bucureşti. Adică nu cred că cei de la Bucureşti - nu toţi, o parte - nu au ştiut de astea. Şi astăzi eu nu numai că nu mai candidez în acest simulacru ieftin, îmi dau demisia din funcţia de vicepreşedinte PNL la nivel naţional (...), pentru că eu astăzi nu mai pot sta la masă cu oameni care au girat aşa ceva în teritoriu", a declarat Stelian Dolha.

Întrebat dacă se va implica în campania electorală a PNL pentru alegerile parlamentare, deputatul bistriţean a răspuns că nu va face acest lucru, dacă lucrurile nu se vor schimba.

Liderul interimar al PNL Bistriţa-Năsăud, Robert Sighiartău, care la cei 27 de ani ai săi este şi cel mai tânăr din ţară, a declarat tot vineri, într-o altă conferinţă de presă, că lista candidaţilor la alegerile parlamentare nu este definitivată şi că nu cunoaşte motivele nemulţumirilor exprimate de către Stelian Dolha.

"Noi chiar astăzi vom avea o şedinţă de BPJ în care vom discuta despre listă, care ulterior va merge mai departe către BPN, care va da votul final - asta e procedura. (...) Domnul Dolha a decis să se mute în alt sediu. Urma să am o discuţie cu dânsul, să vedem care au fost motivele care au stat la baza acestei acţiuni. Din punctul meu de vedere, domnul Dolha are un loc foarte bun şi eu am un mare respect pentru domnul Dolha, care este fost preşedinte al PNL. (...) Eu sunt de acord cu criticile, dar aceste critici trebuie să fie în interiorul partidului", a spus Sighiartău.

Citeşte şi: Un celebru cântăreţ din România ar putea ajunge după gratii: A fost pus sub acuzare

În competiţia internă pentru desemnarea candidaţilor PNL la alegerile parlamentare s-au înscris, iniţial, 12 persoane: actualul preşedinte interimar, Robert Sighiartău, prim-vicepreşedintele Ioan Turc, deputatul Stelian Dolha, senatorul Dorin Dobra, co-preşedinta organizaţiei judeţene de femei, Diana Morar, un primar de comună, trei consilieri judeţeni, un consilier municipal, un fost senator şi un membru al BPJ, conform agerpres.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.