Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în PSD Brașov

psd sigla

Preşedintele interimar al filialei Braşov, Mihai Mohaci, a precizat, pentru News.ro, că, în urma deciziei conducerii centrale, cei 192 de membri ai Comitetului Executiv Municipal îşi vor exprima opţiunea prin vot secret, iar rezultatul va fi transmis conducerii de la Bucureşti. Anunţul oficial privind candidatul desemnat va fi făcut de Comitetul Executiv Naţional, relatează news.ro

Cătălin Leonte a candidat în 2012 din partea USL, obţinând aproape 50.000 de voturi şi fiind aproape de câştigarea Primăriei Braşov în faţa lui George Scripcaru. Membri ai filialei PSD Braşov au supectat la acel moment că Leonte a pierdut în urma unor înţelegeri dintre Constatin Niţă (deputat, preşedintele PSD Braşov) şi George Scripcaru (primar şi preşedinte PDL).

Leonte a intrat totuşi în Consiliul Local, dar a refuzat să fie viceprimar, fiind disident în partid faţă de conducerea PSD Braşov, în frunte cu Constantin Niţă.  Viceprimar a devenit Răzvan Popa, actualul candidat susţinut de Niţă. În 2 martie, Cătălin Leonte şi-a dat demisia din PSD şi din Consiliul Local şi a anunţat că va candida independent la primărie.

La sfârşitul lunii martie, Constantin Niţă a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Braşov, demisia devenind oficială în data de 4 aprilie. Preşedinte interimar a devenit unul dintre apropiaţii săi, senatorul Viorel Chiriac. Înaintea demisiei lui Niţă, conducerea PSD Braşov aprobase deja listele de candidaţi pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, Răzvan Popa fiind desemnat candidatul PSD la Primăria Braşov.

În data de 8 aprilie, Biroul Permanent Naţional al PSD, sub semnătura lui Liviu Dragnea, schimbă decizia PSD Braşov şi îl numeşte preşedinte interimar pe Mihai Mohaci, invitându-l pe Cătălin Leonte pentru a candida din partea PSD.

Această decizie a ţinut cont şi de faptul că sondajele realizate de PSD arătau că Leonte e mult mai bine plasat în intenţiile de vot (22% faţă de 11%), deşi s-a înscris în competiţie ca independent.

În urma intervenţiei lui Niţă, care s-a deplasat recent la Bucureşti alături de preşedintele organizaţiei municipale PSD Braşov, Liviu Lupu, pentru a discuta cu conducerea centrală, s-a stabilit ca decizia finală privind candidatul la Primărie să fie luată într-o şedinţă a Comitetului Executiv Municipal al PSD Braşov.

Este de aşteptat ca şedinţa de joi seară să fie tensionată, mai ales că gruparea Niţă - Lupu vrea să impună rămânerea în cursă a lui Răzvan Popa. Acestora li se alătură şi senatorul Viorel Chiriac, dar şi consilierul local Tudor Duţu. Preşedintele organizaţiei municipale, Liviu Lupu, care are o firmă de pază, este declarat incompatibil de ANI în 2014 pentru că a făcut afaceri cu Primăria Braşov, condusă de primarul George Scripcaru, în valoare de trei milioane de lei. Lupu are interdicţie să mai ocupe funcţii publice. Curtea de Apel Braşov, Secţia Contencios Administrativ, a consfinţit Hotărârea Tribunalului Braşov la 27 mai 2015 în ceea ce-l priveşte.

În plus, surse judiciare susţin că retragerea lui Niţă de la conducerea PSD Braşov a survenit anchetei DNA în cazul omului de afaceri Ioan Niculae, patronul Roman SA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.