Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în UNPR: Senatoarea Jipa a demisionat și amenință cu plângeri penale

jipa

Senatorul Florina Ruxandra Jipa a anunţat luni, în plen, că demisionează din UNPR. "În Comisia juridică am fost înlocuită de domnul Vochiţoiu (liderul grupului UNPR - n.r.) cu dânsul, dacă vi se pare normal. Deci voi face plângere penală. Pe de altă parte, vreau să vă spun să se ia act că, începând din acest moment, nu mai fac parte din UNPR. Mă voi înscrie în orice alt partid, dar în niciun caz în UNPR", a declarat Jipa.

Comisia juridică a decis, luni, să retragă candidatura senatorului Ioan Chelaru din raportul pe care îl va înainta plenului pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

Decizia a fost luată după ce senatorul Ovidiu Donţu a precizat că Ioan Chelaru nu doreşte să fie votat în plenul Senatului fără a fi audiat în Comisia juridică. Ca urmare, el le-a propus celor prezenţi să elimine dosarul lui Chelaru din raportul care va fi înaintat plenului. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

În final, raportul va include doar candidaturile senatorului Florina Ruxandra Jipa şi judecătorului Mona-Lisa Neagoe.

Citește și: Au fost filmați când făceau sex în parcare / VIDEO 18+

Cu câteva ore înaintea acestei decizii, Comisia juridică le-a audiat pe Florina Ruxandra Jipa şi Mona-Lisa Neagoe, candidaţi pentru CCR. La final, au fost votaţi însă toţi candidaţii, inclusiv Ioan Chelaru, care a absentat.

Senatorul Ioan Chelaru, propus de PSD, obţinuse 5 voturi favorabile, 3 împotrivă, o abţinere şi un vot anulat, senatorul UNPR Florin Ruxandra Jipa - 9 voturi împotrivă şi unul favorabil, iar judecătorul Mona-Lisa Neagoe, propusă de PNL, - 4 voturi pentru şi 6 împotrivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.