Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal între talibani: Un grup nu îl recunoaşte pe noul şef, mollahul Haibatullah Akhundzada

talibani

Un grup disident al talibanilor refuză să se supună noului lider, mollahul Haibatullah Akhundzada, a anunţat o agenţie de presă afgană, citată de DPA.

 

Liderul facţiunii a decis să se separe de talibani după apariţia informaţiilor privind moartea mollahului Omar, vara trecută, citând o lipsă de consens în rândul grupării în alegerea unui succesor. Potrivit unei declaraţii publicate de agenţia de presă afgană Pajhwok, grupul disident a sugerat că nu au fost luate în considerare toate sugestiile făcute de către oficiali talibani şi Ulema, consiliul liderilor religioşi, în alegerea noului lider.

 

Mollahul Akhtar Mansoor, care a fost desemnat mollah după moartea lui Omar, a fost ucis într-un atac american cu dronă, sâmbătă, în apropierea graniţei afgano-pakistaneze. Talibanii au anunţat miercuri că au ales un nou lider, în persoana mollahului Haibatullah Akhundzada, conform Agerpres.

 

Grupul disident, condus de mollahul Mohammad Rasool, a criticat numirea. 'După moartea mollahului Mansoor, am cerut tuturor talibanilor să nu repete greşelile trecutului şi să numească un nou lider cu un consens total', a anunţat grupul disident.

 

În efortul de a spori disensiunile în rândul insurgenţei talibane şi de a-i aduce pe unii dintre liderii săi la negocieri de pace, guvernul afgan furnizează sprijin financiar şi militar facţiunilor separatiste, au afirmat oficiali afgani şi americani, potrivit unui articol publicat în această săptămână în The Wall Street Journal. Potrivit unor oficiali afgani şi americani, facţiunea lui Rasool şi alte grupuri talibane au primit bani, muniţie şi arme de la guvernul afgan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.