Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Chișinău: Personaj controversat și-a inventat o funcție pentru o vizită oficială în SUA

vlad plahotniuc

Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, prim-vicepresedinte al Partidului Democrat din Republica Moldova - formatiune aflata la guvernare la Chisinau - se afla în prezent într-o vizita în SUA, la invitatia Centrului analitic Consiliul Atlantic, relateaza miercuri mass-media moldovene.

Aceasta vizita a provocat stupoare la Chisinau, mai ales ca Plahotniuc, considerat cel mai corupt om de afaceri în Republica Moldova, s-a întâlnit cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru afaceri euroasiatice, cu care s-a si fotografiat.

Cu aceasta ocazie, Nuland a remarcat rezultatele obtinute de coalitia de guvernare din Republica Moldova în primele luni de activitate. 'Continuati în ritmul acesta si noi va vom sustine', a fost mesajul trimis de Victoria Nuland autoritatilor moldovene. Ea a accentuat necesitatea ca guvernul Republicii Moldova sa actioneze consecvent pe calea reformelor. Mai mult, Victoria Nuland a spus ca Washingtonul este gata sa trimita la Chisinau un grup de experti în domeniile-cheie pentru a ajuta executivul în implementarea masurilor de reforma la care s-a angajat, a relatat portalul Deschide.md.

La rândul sau, Vlad Plahotniuc a dat asigurari ca guvernul moldovean este decis sa continue reformele necesare si sa asigure stabilitatea Republicii Moldova.

Încercând sa dezlege misterul acestei vizite controversate, publicatia Jurnal.md a aflat de la serviciul de presa al PD ca Plahotniuc efectueaza vizita în SUA în calitate de coordonator executiv al Consiliului coalitiei de guvernare, o functie ce nu a mai existat pâna acum.

Reprezentanti ai societatii civile moldovene considera ca aceasta noua functie a fost inventata pentru a-i oferi legitimitate lui Vladimir Plahotniuc peste hotare.

Ambasada SUA la Chisinau a precizat, pe de alta parte, ca Vlad Plahotniuc face parte dintr-o delegatie condusa de vicepremierul Octavian Calmîc. Dar chiar si cu aceste explicatii, analistii moldoveni se arata nedumeriti de faptul ca Plahotniuc, al carui nume este asociat cu cele mai mari scandaluri de coruptie de la Chisinau, a putut fi inclus în delegatia guvernului moldovean pentru aceasta vizita în SUA.

'Domnul Plahotniuc este simbolul coruptiei si a devenit între timp si simbolul dictaturii. Este o greseala din partea guvernului american sa se asocieze cu o asemenea persoana în ochii opiniei publice. Stiu faptul ca administratia Obama doreste sa-si încheie mandatul în liniste fara niciun fel de probleme în nicio tara. Din acest considerent, tinând cont de vecinatatea (Republicii Moldova) cu Ucraina, americanii vor stabilitate. Iata cum ne putem explica în mare aceasta vizita', a declarat pentru Jurnal.md Vladimir Socor, analist la Fundatia Jamestown.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.