Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la nivel european: Președintele APCE, legături cu Putin și Assad

Iohannis Agramunt

La doar două săptămâni după ce a vizitat România, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ar putea rămâne fără funcția, din cauza unei vizite în Siria.

Liderii grupurilor PPE și Socialist din APCE au cerut luni demisia lui Pedro Agramunt, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, după ce acesta s-a întîlnit cu președintele Siriei, Bashar al-Assad, în cursul unei călătorii la Damasc, împreună cu alți doi deputați, mediată de parlamentarii ruși. Agramunt urmează să dea explicații marți în fața plenului reunit in sesiune la Strasbourg, potrivit Europa Liberă.

Vezi și: Ponta, acuzații GRAVE la adresa unui jurnalist: Mi s-a spart contul de Instagram

Vezi și: SURSE - Liviu Dragnea merge până la capăt în Parlament

Reales, in ianuarie 2017, pentru un al doilea mandat de un a​n, Pedro Agramunt (PPE, Spania) se află de mai multă vreme în centrul unor controverse. Organizațiile neguveramentale din Azerbaidjan l-au criticat pentru faptul că ar fi un apropiat al presedintelui azer Ilhan Aliev și că nu face suficient pentru pedepsirea incălcării drepturilor omului in această țară. Pentru aceleași motive, organizatia European Stability Initiative i-a cerut in anul 2013 lui Agramund ​demisia din functia de raportor al APCE pentru Azerbaidjan.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este brațul parlamentar al Consiliului Europei, o organizație internațională cu 47 de membri, care urmărește apărarea drepturilor omului, democrația și statul de drept. Consiliul Europei este o organizație mai veche decât Uniunea Europeană și include, pe lângă cele 28 de state membre UE, și alte țări, inclusiv Rusia și Turcia. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului funcționează sub supravegherea Consiliului Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.