Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL la orizont! Gabriela Firea, strânsă cu ușa să finanțeze lucrarea 'Marea Unire': 'Va trebui realizată şi banii plătiţi'

gandul.info
monument

După ce Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că nu va mai finanţa lucrarea „Marea Unire”, artistul Ioan Bolborea, desemnat să realizeze monumentul, a declarat că va continua să lucreze la acest proiect, iar municipalitatea este obligată să-l plătească deoarece contractul a fost deja semnat.

Cu doamna Firea nu am discutat, e o problemă destul de aiurea, eu am contract cu ei, s-a făcut un contract anul acesta, s-a semnat şi un contract cadru până în 2020, când se va face monumentul. Vă daţi seama că, având contract semnat şi contract cadru până în 2020, lucrurile nu pot să ducă în altă parte, mai ales că s-a muncit foarte mult pentru monument. Noi trebuie să punem până pe 1 decembrie să fie un sfert le lucrare gata, în ipsos, la scară 1:1, ca anul viitor să se toarne în bronz şi sticlă. Sunt nişte angajamente şi nişte date şi un traseu care trebuie urmate. Eu, bineînţeles că voi respectă contractul şi voi continua să realizez lucrarea”, a declarat, pentru Mediafax, Ioan Bolborea.

LOVITURĂ de TEATRU - Cristian Boureanu, la un pas de libertate

Artistul s-a arătat extrem de nedumerit de decizia Primarului General, însă a reiterat că odată semnat contractul, lucrarea va trebui realizată şi banii plătiţi.

„Dacă doamna Firea a dat acest comunicat, nimeni nu mai înţelege nimic. Anunţul acesta e total aiurea şi nu ştiu cum a venit. S-a speriat de două articole din ziar? Aici a fost o comisie de artă, de artişti şi Ministerul Culturii a avut comisie, s-a dat avizul, deci a trecut de două ori numai prin Ministerul Culturii, alte două comisii la primărie, oameni de artă, câştig un concurs, sunt rugat să vin să fac, iar acum pentru că cineva zice că nu îi place, se renunţă aşa, pur şi simplu? S-a semnat un contract, un contract cadru, au fost patru comisii care au aprobat, mai este şi Comisia Centenarului care a acceptat şi a semnat contractul. Şi lucrarea şi proiectul cu totul merg mai departe”, a mai spus Bolborea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.