Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Parlament după discursul Rovanei Plumb. Acuzaţii DURE: 'Parlamentarii PSD se joacă de-a tribunalul'

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Discursul fostului ministru Rovana Plumb a iscat scandal în Parlament. Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat marţi, în cadrul dezbaterilor privind ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, că nu Parlamentul stabileşte cine este vinovat şi cine nu în România şi i-a acuzat pe deputaţii PSD că ”se joacă de-a tribunalul”.

Citeşte şi: Ironii DURE la adresa liderilor PSD: 'Au jucat cu lacrimi în ochi într-un film indian tare trist'

"Doamna Plumb aţi spus că sunteţi nevinovată, poate, dar nu aici se decide. Nu Parlamentul României decide cine este vinovat din punct de vedere juridic în ţara asta. Asta este problema mare a zilei de astăzi. Doamna Plumb vă faceţi un mare deserviciu pentru că rămâneţi cu această, rămâneţi cu această fantomă în cariera dumneavoastră, nu veţi putea convinge opinia publică de faptul că partidul nu a făcut scut în faţa dumneavoastră, astăzi, aici", a spus Cristian Ghinea de la tribuna Camerei Deputaţilor, potrivit News.ro.

Deputatul USR i-a acuzat pe parlamentarii PSD şi în special pe preşedintele comisiei juridice, Eugen Nicolicea, că ”se joacă de-a tribunalul”

"Domnule Nicolicea, ne-aţi vorbit foarte mult, ieri, în comisia juridică, a fost o şedinţă foarte lungă, ne-aţi ţinut şi lecţii de geografie, braţul nu e braţ, insula nu e insulă, lacul nu e lac. Am intrat pe fondul acestui caz în nişte detalii la care nu m-aş fi gândit vreodată că o să intrăm în Parlamentul României, ceea ce nu este ok, pentru că Parlamentul României nu este tribunal. Domnul Nicolicea vrea să ne jucăm de-am tribunalul, asta a făcut în comisia juridică, asta vrea să facem astăzi, aici, în plen", a mai spus Ghinea.
Reacţia deputatului USR vine în contextul în care deputatul PSD Rovana Plumb, pe numele căreia DNA cere începerea urmăririi penale în Dosarul Belina, s-a apărat în fața colegilor deputați și a spus că acest dosar este un abuz al procurorilor, care doresc să înlăture de la putere coaliția PSD-ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.