Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la Radioul Public. Presedintele, Parlamentul si Guvernul, sesizate

radio

Managerul Studioul teritorial Radio Timișoara, Mihai Anghel, aduce acuzatii grave conducerii Radioului Public, in special lui Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Societății Române de Radiodifuziune.

Intr-o petitie pe care a inaintat-o Comisiilor de Cultura din Parlament, premierului Dacian Ciolos si presedintelui Klaus Iohannis, Anghel semnaleaza multiple abuzuri si chiar ilegalitati comise de conducerea Radioului Public. Printre acestea se numara marirea nejustificata a salariilor unor angajati pe de-o parte si concedierea jurnalistilor incomozi pe de alta parte. In plus multi au castigat in instanta procesele privind concedierea neintemeiata si au fost primiti inapoi la locul de munca cu plati compesatorii.

Iata petitia lui Mihai Anghel, publicata de evz.ro:

"Subsemnatul ANGHEL MIHAI, angajat al Societății Române de Radiodifuziune în funcția de manager la Studioul teritorial Radio Timișoara, formulez

PETIȚIE

Având drept obiect faptele domnului Ovidiu Miculescu, comise în calitatea sa de Președinte Director General al Societății Române de Radiodifuziune:

1. Domnul Ovidiu Miculescu a cumpărat liderii de sindicat din Societatea Română de Radiodifuziune prin măriri nejustificate de salarii, pentru a obține deciziile pe care le dorea. A fost prezent la o întrunire sindicală unde a obținut debarcarea domnului Adrian Moise, un lider incomod, din fruntea federației sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune. A semnat CIM-uri la fața locului, oferind beneficii salariale celor care au luat această decizie. Pentru a-și acoperi fapta a solicitat, prin directoarea de cabinet Eliza Covaliu, note de fundamentare antedatate. Am redactat și transmis această notă de fundamentare la 9 luni după data înscrisă în act. Pentru un alt lider, din sindicatul favorit de această dată, a solicitat o notă de fundamentare pentru mărirea salariului, pe care am redactat-o și am transmis-o, deși acest lider are una dintre cele mai mici contribuții în activitatea redacțională, dacă nu cea mai mică. Cum mărirea propusă de mine nu i s-a părut suficientă, a plusat cu 400 de lei, ajungându-se în situația absurdă ca omul cu cel mai mic aport în cadrul redacției să aibă cel mai mare salariu. Și acest CIM a intrat în vigoare înainte de a fi semnat. Dețin toate aceste documente și le pot prezenta organelor de anchetă", se arată în petiţia depusă de managerul Studioului teritorial Radio Timișoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.