Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la scenă deschisă în PNL: Cum spulberă Bolojan speranţele ardelenilor

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

A promis că  va decide dacă va candida sau nu la şefia PNL după realegerea sa ca preşedinte al filailei de Bihor. O realegere însă cu cântec, cu huiduieli din sală şi atacuri sub centură şi nu  procedura liniştită pe care şi-a dorit-o Ilie Bolojan, fost secretar general al partidului şi acum, ultima speranţă a foştilor pedelişti de a nu apela la un liberal pur sânge, din garda veche, pentru a avea o şansă la alegerile de la Congresul din vară pentru viitoare conducere a partidului.  De atfel, Bolojan a cam spulberat  planurile susţinătorilor săi, dând un mesaj  de citit printre rânduri de cei avizaţi: nu dă vrabia primăriei din mână pentru Bucureştiul din gard, cu Modrogan cu tot.

Veste URIAȘĂ pentru români înainte de 1 mai: Se REDUCE programul de lucru - PROIECT

Ieri seară, conferința județeană a PNL Bihor s-a transformat în circ. Singurul contracandidat la şefia filialei,  fostul ministru Lucia Varga a pus paie pe foc în discursul său, extrem de acid la adresa lui Bolojan, acuzat nici mai mult nici mai puţin că, prin deciziile sale, a transformat judeţul într-unul roşu, aluzie la pierderea şefiei de Consiliu Judeţean în mâinile celor de al PSD.

"Astăzi ne aflăm într-o competiţie inegală. Am intrat târziu în campanie. Domnul Bolojan, care este un foarte bun om de administraţie, şi pe care mâine l-aş vota ca primar, nu înţeleg de ce vrea să se focuseze spre politică, are toate pârghiile în mână. Oradea arată minunat, ar fi bun şi de prim-ministru. Dar, când vine vorba de politică, nu vorbim numai de cifre, străzi asfaltate şi proiecte, ci şi de solidaritate între oameni, empatie, grijă faţă de cel de lângă noi. Domnul Bolojan ca om politic a pierdut toate bătăliile electorale de când a luat preşedinţia PNL Bihor. Scuze, de când şi-a dat preşedinţia PNL Bihor! (...) a pierdut alegerile parlamentare, „înroşind" Bihorul şi România, pentru că era secretar general al partidului!", a acuzat Varga,  în  huiduieleile şi vociferările asistenţei, care a ţinut să-şi facă auzită susţinerea, scandând numele primarului  de Oradea.  A fost nevoie de intervenţia repetată a organizatorilor pentru potolirea spiritelor încinse, în timp ce Varga se întreba, siderată, dacă „suntem la alt partid?".

Totul s-a petrecut sub privirile impasibile ale  liderilor de la centru ivitaţi să ia parte la acest eveniment. Unii dintre ei au ales să-l perie pe fostul număr doi în partid, cazul  lui Teodor Atanasiu şi al lui Ludovic Orban.

Traian Băsescu, implicat în moartea lui Anghelescu?

"Despre Ilie Bolojan atât vă spun: Am fost la Primărie înainte, la o cafea, am rămas cu gura căscată când am văzut piramida pe care o ataca Mircea Badea, de cum arată o primărie modernă în care un om pleacă după ce a rezolvat fără să trebuiască să fi dat ceva sau să fie plimbat de la Ana la Caiafa. Asta înseamnă PNL", a spus Orban.

Alţii, precum liderul intermar, Raluca Turcan, nu s-au sfiit să-i aducă critici pentru stilul de conducere şi de decizie în interiorul acestei organizaţii, semn clar  că preşedinte PNL Sibiu nu joacă cu liga ardelenilor adunaţi în jurul lui Bolojan.

"Un om ca Lucia, chiar nu avea loc pe liste? A ţinut de lipsa de coerenţă a celor care au bătut în cuie listele PNL. Sunt mulţi oameni buni, ea este un exemplu, care ar fi putut să servească PNL cu profesionalism", a spus Turcan , aluzie la modul în care Varga a fost exclusă de pe lista de candidaţi eligibili ai organizaţiei la ultimele alegeri parlamentare.

Deşi iritat de acuzaţiile aduse, Ilie Bolojan a preferat să dea un alt semnal, către cei care îl tot presează să candideze la şefia PNL. Dacă a dat de pământ cu vedetele partidului, declarând că nu ar trebui votați cei care nu fac pentru partid mai nimic, singurul lor aport fiind prezența în anumite emisiuni TV, în cea ce priveşte propriile obiective, primarul le-a limitat la problemele locale, fără nici o trimitere la posibilitatea de a fi candidat şi pentru funcția supremă din partid, la Congresul din luna iunie.

"Am două obiective: menţinerea Primăriei şi recâştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Bihor din respect pentru primarii noştri. Acest lucru poate fi realizat prin două planuri strategice: consolidarea internă şi reînnoirea PNL şi administrarea eficientă unde avem primari. (...) Trebuie să facem ce nu am mai făcut până acum. Am pus becuri pe străzi, am asfaltat străzi, dar pe unele străzi oamenii nu se leagă la apă că nu au bani, iar şcolile îşi restrâng activitatea pentru că nu mai au copii. Trebuie să gândim o bursă a caselor de vânzare la sate şi să atragem firme care să ofere locuri de muncă în mediul rural. Când intri într-o localitate trebuie să se vadă că e un primar liberal: ordine, curăţenie, iar pentru venitul minim garantat (n.r. plătit de primării) trebuie să lucreze", a arătat Bolojan.

Primarul a evitat să dea sfaturi actualei conduceri liberale cu privire la calea de urmat după înfrângerile electorale, preferând să zugrăvească tabloul despre cum nu trebuie să arate PNL.

"N-aş vrea să fie un partid slab. Nu e corect ca primarii noştri care au proiecte bune să nu fie finanţaţi pentru că nu sunt din partidul care trebuie. Ştiu pe cine nu ar trebui să votăm. N-ar trebui să votăm oameni care nu îşi asumă răspunderea, oameni care se duc seară de seară la televizor dar n-au niciun proiect şi oameni care, făcând scandal în PNL, cred că ne ajută. Dacă la conducerea PNL pe România va ajunge o echipă puternică, sunt convins că va avea şanse să conducă şi să relanseze România în anii următori", a încheiat Bolojan în aplauzele sălii, fără să dea impresia că ar dori să facă parte din  echipa mult-invocată.

Avocatul Poporului a sesizat CCR: Plata facturilor la utilități se poate schimba

Ales la final cu peste 70% din voturi de către colegii bihoreni, Bolojan are însă acum de făcut faţă adevăratului test. Liderii a 14 filiale judeţene i-au cerut, la Cluj, culmea, chiar pe fondul absenţei lui Emil Boc, să se decidă: fie devine candidatul lor, fie le dă lumină şi le indică omul bun pentru această încercare. Diplomat, Bolojan a amânat atunci decizia până după alegerile din filiala sa. Acum, cu noul mandat de preşedinte în buzunar,  Bolojan se află în situaţia lui Dan Motreanu, un alt liberal, curtat însă de vechii liberali, care s-a dovedit a nu fi prea dornic să-şi aroge candidatura la şefia PNL.  Dacă Motreanu a scăpat de presiunea colegilor, invocând problemele din justiţie şi scoţând din joben numele lui Cristian Buşoi, ca înlocuitor, Bolojan nu are decât un singur iepure în propria pălărie - Ludovic Orban - dar nu şi soluţia cu care să-i convingă pe toţi liderii ardeleni să sprijine această alternativă, date fiind antecedentele negative pe care mai vechiul liberal le-a avut în relaţia cu Blaga&Co.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.