Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la vârf, într-un penitenciar: Un comisar șef a fost trimis ÎN JUDECATĂ! Acuzații GRAVE

penitenciar inchisoare

Un comisar şef de penitenciar din Craiova a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi înşelăciune după ce ar fi pretins unei persoane 5.000 de euro (din care a primit efectiv 4.000) în schimbul promisunii de angajare pe o funcţie de conducător auto în cadrul penitenciarului. Procurorii DGA susţin că inculpatul ar mai pretins şi primit de la alţi doi denunţători sumele de 5.000, respectiv 4.000 euro, în scopul de a le facilita angajarea pe posturi de agenţi de penitenciare.

Potrivit DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, în data de 05.07.2017, ofiţeri de poliţie judiciară ai instituţiei, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au realizat prinderea în flagrant a comisarului şef de penitenciar, în timp ce primea suma de 1.000 euro de la un denunţător, cu scopul de a-i facilita obţinerea unui post de conducător auto în cadrul penitenciarului.

Citește și: Venituri URIAȘE pentru un bugetar: Cine primește trei pensii și un salariu de la stat

"În perioada august 2016 - mai 2017, Ş.M. i-a pretins denunţătorului suma de 5.000 euro, din care a primit 4.000 euro, în trei tranşe (3.000 euro şi în două rânduri câte 500 euro), cu promisiunea că îi va facilita încadrarea din sursă externă pe un post de agent de penitenciare. La sfârşitul lunii mai, o persoană s-a prezentat la D.G.A. - S.J.A. Dolj, unde a formulat un denunţ cu privire la cele arătate mai sus, indicând faptul că urmează ca în perioada următoare să remită făptuitorului şi diferenţa de 1.000 euro până la concurenţa sumei de 5.000 de euro pretinsă. Situaţia a fost sesizată de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind dispusă şi organizată cu operativitate acţiunea de prindere în flagrant, Ş.M. fiind surprins imediat după ce a primit de la denunţător suma de 1.000 euro în autoturismul proprietate personală", se precizează într-un comunicat DGA remis joi AGERPRES.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în acelaşi mod, inculpatul a mai pretins şi primit de la alţi doi denunţători sumele de 5.000 euro, respectiv 4.000 euro, în scopul de a le facilita angajarea pe posturi de agenţi de penitenciare în cadrul unor unităţi de detenţie din Craiova sau Caracal.

Citește și: O mare vedetă se alătură familiei Pro TV: Ce funcție va avea în cadrul show-ului 'Românii au Talent'

Suspectul a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv de Tribunalul Dolj pentru 30 de zile, măsură menţinută şi la Curtea de Apel Craiova. La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost finalizate miercuri cercetările în dosarul penal întocmit în acest caz în care ofiţerii D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală, iar procurorul de caz a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului comisarului-şef de penitenciare la o unitate de detenţie din Craiova, care este cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă, şi o infracţiune de înşelăciune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.