Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL mare între două cunoscute jurnaliste: Se AMENINȚĂ cu discuții PRIVATE pe CHAT

scandal

Cunoscută pentru deconspirarea plagiatelor, jurnalista Sidonia Bogdan a criticat-o dur pe Emilia Șercan pentru anumite pasaje din cartea "Fabrica de doctorate". Este "jenant ce face acum", a spus Sidonia Bogdan.

"Emilia Sercan arunca suspiciuni asupra unui articol publicat de mine in RL referitor la doctorii lui Oprea, sugerand ca as fi publicat un articol "controlat de servicii", dupa care revine cateva pagini mai incolo si spune ca s-ar fi inselat in privinta "jurnalistilor de la RL". Am citit paginile respective, pe chat, nu voi cumpara sau citi cartea vreodata.

Citește și: Anunț BOMBĂ: România e ÎN PERICOL să piardă fondurile europene

Ce vreau sa precizez:

1. Imediat dupa publicarea articolului meu, Sercan a discutat mult cu "jurnalistii Rl" adica cu mine, pe un chat, iar discutiile respective inca mai exista. Foarte interesante, de altfel. Jenant ce face acum.

2. Cu muuult inainte de publicarea articolului despre plagiatorii lui Oprea, documentasem alte articole despre plagiat tot la Biblioteca Nationala, am fost un soarec de biblioteca cu mult inainte de a aparea Sercan cu teza lui Oprea.

3. Nu am publicat niciun articol "controlat de servicii".

4. Subiectul Oprea il cunosc milimetric, am stat toata vara pe el si nu are rost sa reiau ceea ce am explicat atunci. Daca unii, care isi doresc glorie desarta, fac asta, nu au decat.

Citește și: Final de campanie pentru șefia PNL. Notă de plată scumpă pentru strategii falimentare

In articolul referitor la presupusul plagiat al lui Sercan, care nu ma intereseaza absolut deloc, apare si o info interesanta la final: jurnalista are master in studii de securitate, culegere de informatii, specific pt presa de investigatii. Habar n-aveam ca exista asa ceva. Poate, cine stie, la acele cursuri a invatat sa arunce public suspiciuni asupra altor jurnalisti, pe care nu-i numeste, dar de la care a aflat niste informatii care i-au folosit f mult la momentul ala".

De-a lungul timpului, Emilia Șercan i-a acuzat de plagiat pe Gabriel Oprea, Petre Tobă, Neculai Onțanu și Mihai Stănișoară, iar despre teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi a spus că ar ridica suspiciuni, conținând paragrafe copiate și omisiuni, anunță Realitatea.net.

Recent, ea a fost acuzată că ar fi copiat când și-a realizat propria lucrare de licență, susținută la Facultatea de Științe ale Comunicării și Jurnalism din Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.