Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal monstru în Bucureşti: Cort vandalizat de cei care militează pentru protecţia homosexualilor

gay homosexuali

Scandal monstru în Bucureşti. Corturile şi decizia Bisericii Ortodoxe de a milita pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie i-a scos din minţi pe cei care militează pentru drepturile minorităţilor sexuale. "Un grup de tipe queer", aşa cum se autointitulează fetele de pe un blog şi-au exprimat punctul de vedere. Mai mult de atât, activiştii pro gay au postat mai multe imagini prin care au arătat cum au pictat un cort din Bulevardul Unirii, acolo unde se făcea campania "Coaliţia pentru familie".

"Suntem un grup de tipe queer care urmărim de ceva vreme campania Coaliției pentru Familie de modificare a constituției. Am văzut pe un grup de facebook lgbt că au ridicat acest cort în zona Unirii pentru a continua strângerea de semnături și ne-a scandalizat faptul că această grupare homofobă beneficiază de spațiul public și de resurse nenumărate, având în spate BOR-ul pentru a propaga ură.

Unul dintre cele mai triste sentimente pe care le-am avut a fost că nimeni nu se pune cu ei și nu le contestă prezența în spațiul public și violența cu care se exprimă, manifestă și pe care o propagă împotriva noastră. Până acum, organizațiile LGBTQIA au reacționat în media, pe rețelele sociale, și au inițiat o mobilizare, însă concret prezența acestor grupuri de ură în spațiul public nu a fost niciodată direct împiedicată, sabotată.

Prin actul de “vandalizare” am revendicat spațiul public în care ei își fac prezente mesajele în mod “legal” datorită faptului că au acces la capital, enorme resurse sociale și financiare, la sprijinul bisericii, al grupărilor ultra-ortodoxe și fasciste, al autorităților și al statului. Acest acces complet liber și tolerarea, ba mai mult încurajarea propagării violenței sunt încă o manifestare a valorilor cisheterosexiste și patriarhale pe care se bazează această societate. De asemenea ele sunt un semn că existența națiunii și a statului în sine depinde de supremația acestor valori. Inițiativele homofobe de a stopa accesul persoanelor queer la aceleași beneficii de care heterosexualii se bucură, exaltarea familiei heterosexuale mononucleare în numele unei anume tradiții, merg în paralel cu eforturile anti-avort alor acelorași grupuri, și discursul pro-natalist rasist, în mod specific anti-rom, ce deplânge diminuarea numărului de albi/români, și în același timp cheamă la sterilizarea femeilor rome, și ale altor femei de culoare de pe teritoriul româniei.

Acum mesajul nostru apare deasupra mesajului lor, iar acest mesaj este în primul rând că noi existăm, că suntem aici și îi observăm dar și că cineva li se opune. Din păcate organizațiile pentru drepturile persoanelor LGBT nu se organizează pentru a lua măsuri de acest gen deși ar avea resursele necesare să acopere costurile unor amenzi însă probabil nu vor să își asume scandaluri directe cu organizațiile creștine. Noi ne-am asumat faptul că am putea primi amenzi și că ar trebui să le plătim din buzunar considerând că această acțiune e mai importantă decât câteva sute de lei.

Aceste persoane repetă continuu placa despre cum s-ar simti copiii lor atunci când ar vedea două persoane de același sex ținându-se de mână însă nu dau doi lei pe felul în care se simt copiii din familii LGBT atunci când trec pe stradă pe lângă un mare cort așezat în mijlocul trotuarului în centrul Bucureștiului care le spune că familia lor nu este o familie. Astfel de mesaje ce încurajează ura și discriminarea față de anumite categorii de persoane nu ar trebui permise în spațiul public iar prin acțiunea noastră am protestat împotriva acestora și vom continua să o facem de câte ori va fi nevoie", au scris activistele pe blog.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.