Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL monstru în Germania: Procurorul general acuzaţii grave la adresa guvernului

Harald Range

Procurorul general al Germaniei Harald Range a acuzat marţi guvernul de la Berlin că ar fi intervenit într-o anchetă care vizează un site de ştiri suspectat de trădare pentru publicarea unor documente aparţinând serviciilor de informaţii interne, relatează Reuters şi AFP.

Procurorul federal Harald Range a suspendat vineri o anchetă privind netzpolitik.org în timp ce aştepta opinia unui expert independent pentru a stabili dacă articolele pe care site-ul le-a publicat despre planuri privind consolidarea monitorizării de către stat a comunicaţiilor on-line ar fi dezvăluit secrete de stat.

Harald Range a declarat că Ministerul Justiţiei i-a cerut să anuleze această evaluare după ce a aflat că o evaluare juridică independentă preliminară a constatat că un document publicat pe 15 aprilie de netzpolitik.org ar reprezenta un secret de stat.

Într-un comunicat extrem de neobişnuit, procurorul general Harald Range l-a acuzat pe ministrul justiţiei Heiko Maas de 'atac intolerabil împotriva independenţei sistemului judiciar'.

În centrul disputei figurează netzpolitik.org care a publicat la începutul acestui an documente prezentate drept planuri ale Biroului pentru Protecţia Constituţiei (informaţii interne) de monitorizare a Internetului.

Joi, site-ul de ştiri a dezvăluit că Harald Range a lansat o anchetă preliminară pentru trădare împotriva a doi dintre jurnalişti. Informaţia a declanşat un val de proteste din partea mass-media şi a politicienilor care au acuzat justiţia de cenzură.

Un purtător de cuvânt al cancelarului Angela Merkel a declarat luni că ministrul justiţiei a avut sprijinul deplin al şefei guvernului. Ministerul de Interne a afirmat de asemenea că are îndoieli cu privire la acuzaţia de trădare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.