Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal monstru în Liga I: Astra, ASA Tg. Mureş şi CFR Cluj vor fi depunctate

fotbal drepturi tv minge

Scandal monstru în Liga I. Astra, ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj vor fi depunctate pentru încălcarea fair-play-ului financiar

Cele trei echipe sunt investigate de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, deoarece au încălcat prevederile Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, urmând a fi depunctate, spune site-ul Federaţiei.

"Administraţia de monitorizare financiară a cluburilor din Liga I anunţă că pe rolul Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF se află dosarele unor cluburi care au încălcat prevederile Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar – Partea a III-a. Pentru o corectă informare a membrilor afiliaţi şi a opiniei publice, Administraţia de monitorizare financiară a cluburilor din Liga I anunţă cluburile care au raportat datorii restante, la termenele-limită aplicabile, 30 iunie, 30 septembrie şi 31 octombrie, către cluburi şi/sau către angajaţi. - Asociaţia Fotbal Club Astra - Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureş; - Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA", notează Mediafax.

Potrivit FRF, sancţiunile regulamentare sunt deducerea punctelor din clasamentul sezonului competiţional 2015-2016, în funcţie de situaţia prezentată de fiecare club, conform Anexei II din Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2014.

Un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancţionat cu maximum şase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări şi trei pentru cele către angajaţi. CFR Cluj a început această ediţie de campionat cu 6 puncte penalizare, din cauza neîndeplinirii unor condiţii din regulamentul de licenţiere.

Dintre grupările de mai sus, ASA Târgu Mureş şi Astra Giurgiu sunt investigate şi de Corpul de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA, deoarece înregistrează datorii către alte grupări, angajaţi şi autorităţi, a anunţat, miercuri, site-ul oficial al UEFA. În aceeaşi situaţie este FC Botoşani. Perioada vizată este 30 iunie - 30 septembrie. Cele trei grupări care vor fi investigate Corpul de control financiar al cluburilor nu vor mai primi bani de la UEFA pentru participarea în cupele europene până la soluţionarea cazurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.