Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal monstru în PMP: Traian Băsescu, somat să plece din fostele sedii ale UNPR

basescu lacrimi

Traian Băsescu nu are parte deloc de linişte cu mai puţin de o lună înaintea alegerilor parlamentare. E scandal monstru la PMP după ce popularii au fost somaţi să plece din fostele sedii ale celor de la UNPR. Progresiştii s-au enervat de atacurile din ultima vreme ale lui Valeriu Steriu şi au trecut la contraatac. Tot scandalul a început în urmă cu câteva luni când Steriu a decis ca UNPR să fuzioneze cu PMP. Mai mulţi lideri ai progresiştilor au decis să denunţe la tribunal fuziunea. Acum, vechii UNPR-işti îi somează pe oamenii lui Băsescu să părăsească  fostele sedii progresiste.

Citește și: Cât a dat un MILIONAR pe chiloții amantei lui Adolf Hitler, Eva Braun, la o licitație / FOTO

"UNPR este partid de sine stătător, înscris în Registrul partidelor politice din România, deci nu are nici un fel de subordonare față de PMP;

În iulie 2016, Conferința Națională Extraordinară a partidulului a adoptat o hotărâre prin care a decis să fuzioneze cu PMP prin absorție, în condiții de paritate absolută. Înțelegerile inițiale dintre Conducerile Executive ale celor două partide au fost încălcate flagrant de către PMP cu sprijinul neprecupețit și iresponsabil al președintelui Steriu Valeriu și al secretarului general Toma Ioan;

Citește și: Robert de Niro îi cere lui Barack Obama să-l bată pe Donald Trump și anunță că se mută în Italia / VIDEO

Din cele 86 de locuri întâi pe listele electorale de candidați pentru Camera Deputaților și Senat, 26 au revenit UNPR și 60 PMP. Atribuirea locurilor secunde este și mai dezastruoasă. Odată cu înscrierea în cursa electorală pe listele PMP, reprezentanții UNPR au părăsit UNPR –ul, nemaifiind membri în organizațiile noastre, completând adeziuni la PMP. În această situație sunt şi Valeriu Steriu și Ioan Toma care nu mai au calitatea de membri UNPR, și implicit, nu mai reprezintă acest partid. Din punctul nostru de vedere, amenințările fostului președinte Steriu Valeriu cu plângeri penale pentru uzurpare de funcții sunt manifestări inacceptabile similare cu infracțiunea de șantaj. Punem declaraţiile lui pe seama faptului că întregul partid îl etichetează ca vinovatul principal care a încercat să distrugă partidul prin înstrăinare către PMP şi pe seama fricii viscerale că va fi invalidat de conducerea PMP în cazul în care fuziunea va fi respinsă.

Citește și: Lider PNL: Iohannis ne poate duce la guvernare, dar de acolo direct la groapă

În ceea ce priveşte fuziunea dintre UNPR şi PMP, suntem în măsură să precizăm că în ședința de judecată de joi, 17 noiembrie, al doilea termen, Curtea de Apel București nu a judecat pe fond nici contestațiile făcute de cei 3 constestatari, nici hotărârea Conferinței Naționale Extraordinare a partidului din 1.11.2016, prin care s-a revocat hotărârea Conferinței Naționale Extraordinare din 20.07.2016, de fuziune cu PMP. Completul de judecată a analizat și dezbătut dreptul unuia dintre cei trei contestatri de a participa la proces în condițiile în care nu s-a prezentat la prima instanță. Dat fiind faptul că acesta a făcut recurs la ICCJ – la decizia Curții de Apel București din 3.11.2016, prin care nu i-a admis cererea de intrare în proces, Curtea de Apel a suspendat procesul până la motivarea senținței ICCJ în acest caz.

Citește și: Pozițiile SEXUALE care-i ÎNNEBUNESC pe bărbați

Fuziunea artificială dintre PMP și UNPR nu s-a produs până în prezent și nici nu se va mai produce niciodată pentru că voința membrilor UNPR din toată țara este mai presus de interesele private ale unor arivişti care nu au avut în vedere altceva decât propriul interes. Toți membrii UNPR trebuie să știe și să rețină că Steriu Valeriu și Toma Ioan, alături de ceilalți refugiați din UNPR în PMP, nu au niciun drept să intervină în activitatea UNPR, la niciun nivel fiind membri PMP. La București, sediul UNPR ocupat ilegal în momentul de față de gruparea Steriu –Florescu (UNPR – PMP) trebuie să fie eliberat cât mai curând posibil și pus la dispoziția organizatiei UNPR București. În concluzie, UNPR–ul este și rămâne un partid de sine stătător cu peste 1200 aleși locali la nivel naţional care nu se subordonează nimănui până când va exista o decizie definitivă şi irevocabilă a instanței judecătorești. Este necesar să precizăm din nou, fără echivoc, că nimeni și nimic nu ne va opri să punem capăt acestei fuziuni artificiale . Amenințările, intimidările, presiunile, santajul sau încercările de mituire la care au fost supuşi în ultima perioadă membrii UNPR nu ne vor opri din efortul nostru de a ne apăra partidul.", se anunţă într-un comunicat al vechiului UNPR remis presei.

Scandalul continuă după ce săptămâna trecută progresiştii vechi au aruncat în aer fuziunea PMP-UNPR. O decizie dată joi de Curtea de Apel Bucureşti amână pe termen nedeterminat un deznodământ final, iar progresiştii care nu acceptă fuziunea au dat semnalul recuperării UNPR, potrivit unor surse politice.

Mai multe detalii aici: Progresiştii pregătesc lovitura decisivă pentru Băsescu

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.