Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal monstru pe denumirea țiganilor la o televiziune din România

Postul de televiziune B1 TV a fost aseară gazda unui scandal în direct referitor la legea liderului PRU Bogdan Diaconu care propune revenirea la denumirea de țigani pentru romi. La emisiune au fost, alături de liderul naționalist, și Ciprian Necula, sociolog rom, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, dar și Daniel Cioabă, așa numitul împărat al țiganilor.

Reprezentanții romilor au fost foarte deranjați de inițiativa Partidului România Unită privind revenirea la denumirea de țigani, iar emisiunea a devenit o ceartă în toată regula (înregistrarea emisiunii AICI http://inregistrari.b1.ro/view-special_b1-81.html).

Astfel, în timp ce deputatul Bogdan Diaconu și-a apărat inițiativa ca răspuns la miile de solicitări venite mai ales din partea românilor din Diaspora, reprezentanții romilor au spus că schimbarea denumirii nu le rezolvă problemele.

”Nici nu am avut intenția să rezolv problemele țiganilor, a declarat în replică liderul PRU, ci problema românilor care sunt confundați cu țiganii”, a spus Diaconu.

Emisiunea a avut și momente comice, precum cel în care Ciprian Necula, somat de Diaconu să respecte regulile conversației, i-a spus liderului PRU: ”Domnule, nu vă țigăniți cu mine, asta vreți să spuneți?”, la care răspunsul politicianului naționalist a fost ”Eu? Dumneavoastră ați spus-o”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.