Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal pe Imnul Național

imnul-national

Un membru CNA, Valentin Jucan, a atacat dur propunerea legislativă a Partidului România Unită prin care radiourile și televiziunile din România sunt obligate să difuzeze zilnic Imnul Național la ora 7.00. Șeful PRU a replicat dur.

"Câteva considerații în legătură cu această (nouă) propunere legislativă care vizează modificarea Legii audiovizualului. 1. NU comentez oportunitatea difuzării imnului la televizor și radio. (Aș prefera, totuși, ca în școli să se petreacă acest lucru; două strofe, nu mai mult.) 2. RESPING, însă, ideea de a impune radiodifuzorilor ce anume și când să difuzeze un anumit tip de program. Domnilor parlamentari, cu siguranță ați fost bine intenționați, dar înainte de a face astfel de propuneri care vizează un domeniu care operează exclusiv cu "libertatea exprimării", consultați-vă cu cei avizați, altfel vă faceți de râs. Trebuie să înțelegeți că NU puteți impune unei televiziuni sau unui radio ce anume să difuzeze. Acesta este primul pas spre cenzură. Următorul pas, cel care desăvârșește cenzura, este să impuneți ce anume să nu difuzeze. Ar mai fi un aspect important, anume că Televiziunea publică - TVR, are obligații speciale, ea fiind, prin definiție, televiziunea națională. TVR difuzează de mult timp, de dimineață, în deschiderea programului, imnul național. Însă TVR este una, iar celelalte posturi, PRIVATE, reprezintă altceva. Așa că, vă rog, în calitate de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, retrageți-vă această propunere legislativă. Sunt alte lucruri mult mai bune de făcut", a scris Jucan pe pagina sa de Facebook.

Replica liderului PRU Bogdan Diaconu, a reactionat pe Facebook:

"Eu propun, mai bine, să se retragă domnul Valentin Jucan din CNA pentru că nu l-am văzut să interzică nici pornografia, nici violența, nici invadarea audio-vizualului românesc cu posturi de limbă maghiară care atacă unitatea și indivizibilitatea statului român, în schimb vrea să interzică Imnul Național! Domnul Jucan a propus, ce-i drept, ca violenţa fizică, scenele de sex, limbajul injurios şi comportamentul obscen să se difuzeze mai târziu în program, după ora 00.00, dar asta e ca și cum ai spune că ceea ce este dăunător în timpul zilei devine benefic în timpul nopții! Într-un mod similar, Poliția Română ar putea să combată infracționalitatea interzicând-o pe durata zilei și permițând-o numai după ora 00.00! Cred că Valentin Jucan avea alte lucruri mai bune de făcut în calitate de membru CNA decât să se opună difuzării Imnului României, nu credeți?".

Vezi si: Incident la vânătoarea de la Balc a lui Ion Țiriac: Au sosit echipajele de poliție

Vezi si: Sute de români protestează împotriva Norvegiei la București. Care e nemulțumirea/ foto

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.