Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL SEXUAL 'la cel mai înalt nivel politic': Mărturiile unei femei care e ministru de externe al unui important stat european

Margot Wallstrom

Şefa diplomaţiei suedeze, Margot Wallstrom, a dezvăluit miercuri că a 'trăit experienţa' unui incident de hărţuire sexuală 'la cel mai înalt nivel politic', ea alăturându-se pe pagina de Facebook campaniei cu hashtag-ul #metoo, care încurajează femeile să depună mărturie despre astfel de cazuri, transmite AFP.

Fără a confirma un incident survenit în timpul unei reuniuni cu lideri europeni şi relatat de un jurnalist într-o carte de memorii, Margot Wallstrom afirmă că a fost victimă a hărţuirii sexuale chiar în exerciţiul funcţiei sale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Caz uluitor în România: Mare atenție ce scrieți pe Facebook/Cum puteți fi dați în judecată sau amendați

'Pot confirma ca aşa ceva există la cel mai înalt nivel politic şi că am trăit eu însămi o astfel de experienţă', a scris Margot Wallstrom pe Facebook, precizând totuşi că nu vrea să vorbească 'într-un mod prea personal'.

Margot Wallstrom a povestit în 2014, într-o carte de amintiri a jurnalistului suedez Jan Scherman, că, la unul dineurile la care a participat în compania unor lideri europeni, unul dintre vecinii săi de la masă a pipăit-o în mod intenţionat.

Citește și: Dan Negru, atac dur la adresa unei mari televiziuni: Ce capital important deține și nu știe să-l folosească

'Deodată, am simţit o mână pe coapsa mea. Vecinul meu de masă începuse să mă pipăie. Era cu totul ireal', a relatat ea atunci.

Margot Wallstrom şi-a mai amintit că i-a relatat întâmplarea preşedintelui de atunci al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, care 'a considerat că era cu totul inacceptabil'. 'Nu ştiu dacă a vorbit despre asta cu persoana cu care eram la masă. Eram şocată de ce se întâmplase', a adăugat ea.

Citește și: Foarte interesant! Ce facilitate lansează WhatsApp și la ce vă va folosi

Margot Wallstrom este responsabilă, în guvernul social-democrat al premierului Stefan Lofven, în special cu orchestrarea 'diplomaţiei feministe' a ţării scandinave, care vizează să ţină cont de apărarea drepturilor şi libertăţilor femeilor în relaţiile Suediei cu cancelariile străine.

În numele acestui principiu, Margot Wallstrom a calificat Arabia Saudită drept o 'dictatură' care încalcă drepturile femeilor şi reprimă bloggeri, afirmaţii care au declanşat represalii diplomatice din partea Riadului.

Citește și: Se întâmplă în România: Spitalul unde exodul medicilor s-a oprit, iar venitul ajunge la 18 000 de lei lunar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.