Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL Un PSD-ist lansează acuzaţii grave la adresa Alinei Gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a început să îşi reamintească faptul că în România există prezumţia de nevinovăţie, a afirmat joi Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD, el declarându-se "uimit" de modul în care acţionează aceasta în cazul soţului său, Lucian Isar.

"Brusc, doamna Gorghiu începe să-şi reamintească faptul că în România există prezumţia de nevinovăţie, că fiecare cetăţean are dreptul să se apere şi că oamenii au drepturi şi libertăţi. Subit, copreşedinta PNL realizează că se poate vorbi despre culpă doar în cazul existenţei unei sentinţe judecătoreşti. Sau că o vizită la organele de anchetă ale statului, precum şi demararea unui dosar nu implică automat şi vinovăţia unei persoane. Aş fi dorit ca aceeaşi atitudine, care de altfel ţine de firesc şi de normalitate, doamna Gorghiu să o adopte şi în toate celelalte cazuri. Începând cu 'cazul Rarinca', vânătoarea aleşilor locali şi terminând cu situaţiile asemănătoare în care sunt vizaţi membrii PSD şi chiar şi cei din PNL. Poate că de acum înainte, având în vedere circumstanţa în care se află un membru apropiat al familiei sale, doamna Alina Gorghiu va avea o altă poziţie vizavi de drepturile şi libertăţile omului", a afirmat Ştefănescu.

El a susţinut că are "mari îndoieli", mai ales în ceea ce priveşte "proaspătul proiect de lege al 'prevenţiei în sănătate', absurd în totalitate şi oribil pe fond, pe care l-a promovat Alina Gorghiu alături de colegul său, Eugen Nicolăescu". Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că Lucian Isar va face o plângere penală împotriva lui Victor Ponta. Reacţia acesteia a venit în contextul în care a fost întrebată despre postarea fostului premier Victor Ponta pe facebook prin care acesta arăta că ar fi avut informaţii despre faptul că Lucian Isar ar fi solicitat avantaje de la un investitor american şi acesta ar fi fost motivul pentru care l-ar fi înlocuit din Guvern.

''Reacţia domnului Ponta este una viscerală. E una necontrolată, de frică, să ştiţi că a reacţionat. Asta s-a întâmplat după ce a văzut că domnul Isar s-a dus la DNA să-şi susţină o plângere penală. Eu chiar sunt complet dezinteresată de fricile domnului Ponta, justiţia se va ocupa de ele, nu noi. Dar denunţurile nu se fac public, denunţurile se fac la DNA. Mă întreb de ce domnul Ponta nu a făcut acest demers dacă avea nişte informaţii şi o să vă dau eu răspunsul. Răspunsul este că e o aberaţie pe care domnia sa doar din frică o emană în spaţiul public. Însă ce pot să vă asigur e că domnul Isar va face o plângere în instanţă împotriva domnului Ponta pentru asemenea gen de declaraţii. Nu e prima pe care o face. Ştiţi că domnul Ponta face tot felul de declaraţii. Despre mine a făcut vreo mie, despre domnul Blaga vreo mie, nu s-a adeverit niciuna. Dar asta nu-l împiedică să intoxice spaţiul public întotdeauna cu tot felul de enormităţi'', a declarat, în conferinţă de presă, Alina Gorghiu. Fostul premier Victor Ponta afirma, pe Facebook, că în perioada mandatului său de prim-ministru a primit direct doar o singură informare despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru, şi anume Lucian Isar, şi a dispus înlocuirea imediată a acestuia din funcţie. Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, s-a prezentat miercuri dimineaţă la DNA. Potrivit unor surse judiciare, Isar a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie.

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri că fostul premier Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Lucian Isar şi că a formulat doar acuzaţii. Antonescu a precizat că Isar a fost înlocuit la acea dată din Guvern din motive politice, nefiind agreat de Ponta, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.