Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL URIAȘ de corupție la Kremlin: Cum și-a transformat Putin bucătarul în MILIARDAR

telegraph.co.uk
vladimir putin

Ultimele dezvăluiri care îl acuză pe Vladimir Putin au fost făcute de liderii opoziţiei. Aceștia au scos la lumină povestea bucătărului lui Vladimir Putin, un fost hoţ devenit bogătaş peste noapte.

Activistul Aleksei Navalnîi şi o echipă de la Fondul de luptă împotriva corupţiei au scos la lumină istoria miliardarului Evgheni Prigojin, care este, în același timp, bucătarul liderului de la Kremlin. Prigoin a fost condamnat pentru furt în 1979 şi pentru o infracţiune mai gravă doi ani mai târziu, iar în total a stat nouă ani la închisoare.

După destrămarea Uniunii Sovietice însă, Prigojin a început să se implice în afaceri în domeniul alimentaţiei, iar în 2001, după ce Putin i-a vizitat restaurantul, liderul de la Kremlin a fost foarte impresionat de Evgheni şi-a l-a rugat să ocupe de organizarea mai multor petreceri, inclusiv la ziua de naştere a preşedintelui în 2003. Nu a fost uşor pentru Prigojin să ajungă la acest statut, el fiind mai întâi bun prieten cu şoferul lui Putin, apoi cu garda de corp a acestuia. Fondul de luptă împotriva corupţiei susţine că societatea lui Prigojin a onorat în ultimii cinci ani comenzi plătite cu aproximativ 2,86 de miliarde de euro de statul rus.

Citește și: Scandalul Panama Papers continuă: Mossack Fonseca denunță o campanie internațională de denigrare

Afacerile lui Prigojin nu se limitează însă doar la industria alimentară. El a înfiinţat şi Agenţia de cercetară a internetului, cu ajutorul căreia sunt plătiţi oameni să posteze laude la adresa lui Vladimir Puin în mediul online, anunță B1.ro.

Bucătarul lui Putin deţine două domenii, unul la perfieria Moscovei şi altul la Marea Neagră, ambele cu vile cu mai multe niveluri, piscine, terenuri de sport şi parcuri auto. Evgheni Prigojin a ajuns să deţină şi un avion şi un iaht de lux care valoarează cinci milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.