Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal URIAȘ: Americanii DESFIINȚEAZĂ raportul IML în cazul lui Patrick Ekeng

twitter.com
Patrick Ekeng

Jurnaliştii de la Bleacher Report au publicat, joi, un material amplu dedicat morţii lui Patrick Ekeng, fostul fotbalist de la Dinamo, în care au cerut opinia unor cardiologi specialişti, care au catalogat rezultatele autopsiei întocmite de către INML drept "absurde", informează Mediafax.

"Un vis care a murit pe teren: Povestea tragică a lui Patrick Ekeng", este titlul articolul publicat de către jurnaliştii de la Bleacher Report. În încercarea de a alcătui o reconstiture a vieţii şi morţii lui Patrick Ekeng, jurnaliştii americani au discutat cu persoane din oraşul natal al fotbalistului, Yoaunde, capitala Camerunului, dar şi cu Sergiu Hanca, Patrice Feussi, Ionel Dănciulescu, Liviu Bătineanu (medicul lui Dinamo) şi Mihnea Ionescu (suporter dinamovist), dar şi cu Sanjay Sharma şi Matt Janik, specialişti cardiologi de peste hotare.

Cozmin Gușă aruncă BOMBA: 'Câștigătorul acestui sondaj este Sorin Grindeanu'

Rezultatele autopsiei întocmite de Insitutul Naţional de Medicină Legală (INML) au raportat faptul că inima lui Ekeng avea trei afecţiuni majore, deşi niciuna nu i-a fost descoperită la controalele medicale dinainte de semnarea contractului cu Dinamo: cardiomiopatie hipertrofică, adică muşchiul inimii este îngroşat anormal, non-compactare ventriculară stângă, condiţie în care muşchiul inimii este afectat de crăpături la interior, cardiomiopatie aritmogenică ventriculară dreaptă, condiţie în care muşchiul inimii este înlocuit de grăsime şi ţesut cicatricial. Fiecare dintre acestea este, însă, rară, susţine Dr. Sanjay Sharma, profesor de cardiologie la Londra, care declară că este aproape imposibil ca un pacient să aibă toate aceste trei anomalii în acelaşi timp, iar o persoană cu toate aceste probleme să poată performa la un înalt nivel aerobic, aşa cum a făcut Ekeng înainte să moară.

Detalii INCENDIARE din sala de judecată: Se cere audierea lui S. Ghiță în procesul Antena Group-RCS

"Raportul autopsiei este absurd. Este clar că a fost făcut de cineva care nu are nicio idee despre ceea ce face", a acuzat Dr. Sharma. "Sincer, pare mai degrabă că ei acoperă toate posibilele cauze decât să sugereze o posibilă explicaţie a morţii subite", a spus cardiologul american Matt Janik, de la Wilmington Health, din Carolina de Nord.

"Fiecare minut care a trecut până să primească tratamentul medical adecvat i-a redus şansele de supravieţuire cu şapte la sută", susţine Dr. Sharma, citată de Bleecher Report.

Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo - Viitorul (3-3). Fotbalistul intrat pe teren în minutul 70 s-a prăbuşit pe gazon în preajma cercului de la centrul terenului, iar medicii au interveni pentru a-i acorda primul ajutor, fotbalistul a fost dus la spital, dar după aproximativ 70 de minute de efectuare a manevrelor de resuscitare a fost declarat decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.