Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Precizări de la CCR despre legile neconstituționale

zegrean

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean,  declara, joi, că sunt peste 14.000 de legi care nu au fost puse în acord cu deciziile CCR, afirmând că Parlamentul nu a făcut nimic, până în prezent, nici în privinţa ''ordonanţei Dragnea''. ''Noianul acesta de legi (necorelate cu deciziile CCR-n.r.), peste 14.000 de legi în vigoare, greu să mai fie corelate. Ar trebui să o luăm de la captăt. Să le ştergem să facem altele'', a conchis Zegrean.

”Informaţia că ar exista 14.000 de acte normative neconforme cu deciziile Curţii Constituţionale a României, vehiculată în anumite medii, nu corespunde realităţii.”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul CCR.

Citește și: O fostă prezentatoare de știri de la Antena 1, șantajată de fostul iubit cu poze cu ea goală: Ce fotografii a publicat / FOTO

În comunicat se arată că CCR a primit, în cei 24 de ani de existenţă, aproape 35.000 de sesizări. Dintre acestea, 25.600 de dosare, reprezentând peste două treimi din totalul sesizărilor primite, s-au înregistrat doar în decursul ultimilor nouă ani.

În exercitarea atribuţiilor sale de control, CCR a pronunţat 17.100 de decizii, hotărâri şi avize, numărul deciziilor fiind mai mic decât al dosarelor din cauza conexării cauzelor cu acelaşi obiect.

Citește și: Acest număr ESTE INTERZIS în America: Iată motivul / VIDEO

"Cele 564 de decizii de constatare a neconstituţionalităţii reprezintă, în medie, 3,3% din totalul celor pronunţate în cadrul controlului de constituţionalitate începând cu primul an de activitate a Curţii Constituţionale. (...) Ca atare, informaţia vehiculată în anumite medii (în sensul că ar exista 14.000 de acte normative neconforme cu deciziile CCR) nu corespunde realităţii", se arată în comunicat.

Citește și: Și-a dat compania în judecată pentru avea un serviciu prea plictisitor

Conform aceleiaşi surse, indiferent de soluţia pronunţată, de admitere sau de respingere, toate actele Curţii sunt publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, dar pot fi consultate şi pe pagina de internet a CCR. Tot pe pagina de internet sunt afişate periodic informaţii privind stadiul de transpunere în legislaţie a deciziilor de neconstituţionalitate pronunţate începând cu anul 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.