Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL URIAȘ în poliția britanică: Sute de polițiști sunt acuzați de exploatare SEXUALĂ

londra

Forţele de poliţie din Marea Britanie au luat măsuri urgente după publicarea unui raport potrivit căruia sute de ofiţeri de poliţie au fost acuzaţi de exploatare sexuală, relatează miercuri Reuters.

Potrivit unei investigaţii cerute de guvern, au fost înregistrate 436 de acuzaţii de 'abuz de autoritate în schimbul unor favoruri sexuale' primite de forţe de poliţie din Anglia şi Ţara Galilor în decurs de doi ani până la sfârşitul lunii martie 2014, scrie agerpres.ro.

Citește și: El e bărbatul care a DEZVIRGINAT-O pe Simona Halep: I-a fost ANTRENOR / FOTO

Aproximativ 334 de ofiţeri de poliţie sunt consideraţi autori ai unor asemenea acte, 39 % fiind cazuri de victime ale abuzului în familie.

Inspectoratul de Poliţie al Majestăţii Sale (HMIC), organism de monitorizare a activităţii poliţiei britanice, a recunoscut eşecul recunoaşterii acuzaţiilor de exploatare sexuală ca faptă de corupţie gravă, numai 48% dintre acuzaţii fiind transmise comisiei de plângeri oficiale, IPCC.

Citește și: Căsătorită, de 42 de ani, s-a culcat cu un puști de 15 ani, de mai multe ori: A fost trimisă la PUȘCĂRIE / FOTO

Cifrele care indică numărul acuzaţiilor fundamentate şi al ofiţerilor de poliţie demişi pentru abateri sau urmăriţi penal în astfel de cazuri nu au fost precizate.

Mike Cunningham, care a condus ancheta, a remarcat faptul că evaluarea forţelor de poliţie în Marea Britanie a fost în general pozitivă, dar a subliniat că trebuie eradicată urgent exploatarea sexuală.

Citește și: SINGURUL loc din LUME unde viața va continua în cazul unui ATAC NUCLEAR se află în România: Accesul e INTERZIS / VIDEO

'Aceasta este cea mai semnificativă provocare legată de corupţie pentru poliţie deoarece trădează încrederea publicului - în special a celor mai vulnerabile persoane din societate', a spus el.

Comandantul jandarmeriei, Stephen Watson, din cadrul Consiliului naţional al comandanţilor de poliţie, a declarat că abuzul de putere pentru a obţine favoruri sexuale este o trădare a responsabilităţii de bază, aceea de a proteja oamenii de rău.

Citește și: Ierihonul, cel mai vechi oraș din lume locuit în permanență

'Este cea mai gravă formă de corupţie şi nu poate fi justificată niciodată sau trecută cu vederea', a adăugat Watson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.