Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL uriaș în Polonia: Liderul unui partid a fost ARESTAT pentru SPIONAJ

piskorski

Liderul unui mic partid prorus din Polonia, Mateusz Piskorski, suspectat de spionaj, a fost reţinut, iar procurorul urmează să ceară punerea sa în arest, a precizat joi o sursă judiciară, potrivit AFP.

Într-un comunicat laconic al departamentului Parchetului însărcinat cu combaterea crimei organizate şi a corupţiei se menţionează doar că 'cetăţeanul Mateusz P.' (legea le interzice autorităţilor să îi comunice numele, însă media poloneze l-au difuzat) a fost arestat miercuri.

Citește și: Un jurnalist și-a ucis iubita, psiholog, într-un ciudat act sexual

O parte a presei poloneze a relatat că, în cazul în care suspiciunile de spionaj se vor confirma, este foarte probabil vorba de activităţi în favoarea Rusiei, chiar dacă o televiziune privată a invocat de asemenea şi China.

Piskorski şi-a început cariera politică în urmă circa zece ani în cadrul partidului ţărănesc radical Samoobrona, apoi, după dezintegrarea acestuia din urmă, şi-a creat propria mişcare, denumită 'Zmiana' ('Schimbare'). Acest ultim grup, care a cerut, fără succes deocamdată, înregistrarea sa ca partid politic a devenit vizibil în special prin aprobarea anexării Crimeii de către Rusia.

Citește și: A fost făcută prima grefă de penis din SUA / VIDEO

Liderul său a participat la numeroase emisiuni la televiziuni ruse, afişându-şi sprijinul politic faţă de Moscova.

Potrivit presei, serviciile speciale au percheziţionat miercuri biroul mişcării 'Zmiana', în timp ce numărul doi al partidului, Konrad Rekas, a precizat pe pagina sa de internet că poliţişti ai Agenţiei de Securitate Internă (ABW) au controlat apartamentele unor persoane din conducerea formaţiunii, în căutarea de hard-disk-uri, suporturi mobile de memorie şi documente, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO O interpretă de muzică populară a ucis o femeie într-un accident rutier: Ea a fost transportată la spital

El a denunţat acţiunea, considerând-o "o încercare de intimidare a mediilor care au o viziune privind politica externă, internă şi pe probleme socio-economice diferită de cea a guvernului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.