Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal uriaș între Franţa şi Iran: S-au certat la dineul oficial din cauza vinului

Angela Merkel, Francois Hollande

Un nou război diplomatic între Franţa şi Iran. Au fost două motive de scandal cel puţin hilare între cele două ţări. Palatul Elysee a ales sa anuleze o cina oficiala intre presedintele Francois Hollande si presedintele Hassan Rouhani dupa ce delegatia iraniana a cerut ca meniul sa nu contina alcool si sa aiba mancare "halal".

Citeşte şi: Momente teribile pentru un ministru din guvernul Cioloş: Soțul a ajuns la spital

Potrivit Tele France 1, delegatia iraniana i-a cerut celei franceze sa nu includa in meniu alcool la un dineu oficial intre cei doi sefi de stat. Spre deosebire de italieni care nu doar ca s-au conformat, insa au ales si sa acopere celebrele nuduri de la Muzeul Capitoliului din Roma, francezii au refuzat. Oficialii francezi au insistat sa serveasca mancare traditionala si vin si au spus ca un meniu "prietenos Iranului" se loveste de valorile Republicii Franceze. Palatul Elysee a mai propus un mic dejun care a fost insa refuzat de Iran ca fiind "prea ieftin", potrivit RTL.

Până la urmă, cei doi preşedinţi s-au întânit. Preşedintele Franţei François Hollande s-a întâlnit la Palatul Elysée din Paris cu omologul său iranian Hassan Rohani, primit în capitala franceză cu onoruri militare, pentru o vizită axată în mare parte pe relaţiile comerciale dintre cele două state.

Vezi şi: Tranzacţia începutului de an: Ce firmă românească s-a vândut pentru o sumă uriaşă

Şi asta nu e tot. Franţa a cerut celorlalte state membre ale Uniunii Europene să analizeze posibilitatea impunerii unor noi sancţiuni împotriva Iranului, după recentele teste cu rachete, anunţă surse oficiale citate de site-ul agenţiei Associated Press, notează mediafax. Propunerea a fost făcută imediat după ce preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a vizitat Franţa, unde a semnat acorduri în valoarea de miliarde de dolari.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au suspendat pe 16 ianuarie sancţiunile economice şi diplomatice care erau impuse Iranului din cauza programului nuclear. După recentele teste balistice efectuate de regimul islamist de la Teheran, Statele Unite au impus noi sancţiuni Iranului, îndemnând UE să procedeze similar. În acest context, Franţa a propus noi sancţiuni împotriva Iranului, iar Uniunea Europeană va analiza proiectul.

Citeşte şi: Predoiu: Să vedem de unde va crește contul fundației lui Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.