Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDALOS Locotenentul lui Fenechiu, numit de de Guvernul Cioloș într-o superfuncție

criza politic

Fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Iaşi, Paul Kmen, revine în sectorul public după doi ani petrecuţi în mediul privat de afaceri. Începând de luni, 4 ianuarie, Kmen ocupă funcţia de director adjunct al instituţiei centrale APIA, post care era temporar vacant. Potrivit CV-ului său, Paul Kmen a luat pentru prima oară contact cu APIA în martie 2006 şi a încheiat conturile cu instituţia ieşeană după şapte ani în care a fost atât director executiv, cât şi adjunct, relatează ziaruldeiasi.

Vezi și: Soros anunță dezastrul: Turbulentele de pe burse ar putea fi semnul unei noi crize financiare

Numit director în timpul Guvernului Boc, liberalul Paul Kmen a fost nevoit să facă rocadă de funcţii cu adjunctul Sergiu Jităreanu deoarece postul revenise PSD la împărţire, astfel că şi-a dat demisia şi s-a asociat într-o firmă care produce ambalaje de plastic. Celălalt asociat al firmei SC Rolflex este societatea Business Division Group, deţinută de soţii Gheorghe şi Camelia Filip care vor continua de unii singuri activitatea economică a Rolflex, după retragerea lui Paul Kmen. Contactat de „Ziarul de Iaşi” după renunţarea la funcţia publică şi implicarea în mediul de afaceri, Kmen a declarat că nu se gândeşte la o altă funcţie publică, dar că „niciodată nu zic niciodată”.

Citește și: Mugur Isărescu trage un semnal de alarmă: Ce riscă România din cauza politicienilor

Acel moment a sosit la începutul acestui an când, spune Kmen, „am primit o propunere pe care nu am putut să o refuz”. „Am decis să renunţ la afacere, am încheiat toate conturile acolo, de acum se va ocupa în continuare asociatul meu. Eu am primit o propunere de a mă alătura colegilor de la APIA aparatul central şi nu am putut să refuz. Postul de director adjunct pe partea economică şi de achiziţii publice era temporar vacant şi aşa am putut să îl ocup, prima zi de muncă a fost luni, 4 ianuarie, conform ordinului de numire venit de la Ministerul Agriculturii”, a declarat, ieri, Paul Kmen. În anul 2009, când ministrul Agriculturii a demis în masă toţi şefii filialelor APIA pe motiv că nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile, Kmen a mai pierdut o dată funcţia de director. Atunci, interimar a fost numit adjunctul Sergiu Jităreanu, dar numai până ce Kmen şi-a redobândit postul în instanţă.

Citește și: Avertismentul Angelei Merkel pentru România: 'Asta e condiţia'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.