Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Hexi Pharma ia amploare: Poliţiştii au confiscat noi documente şi recipiente

mascati

Toate documentele referitoare la contractele existente între Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi Hexi Pharma, precum şi recipientele cu dezinfectanţi furnizate de respectiva companie, rămase nefolosite, au fost ridicate sâmbătă de poliţişti. Managerul SJU Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a declarat, pentru Agerpres, că a pus la dispoziţia poliţiştilor toate documentele privind contractele cu Hexi Pharma, fiind ridicat, totodată, şi restul dezinfectantului rămas nefolosit, urmând să semneze şi procesul-verbal întocmit de anchetatori.

Citeşte şi: Percheziţii de ultimă oră la un spital: S-au ridicat probe şi acte oficiale

SJU Alba Iulia se numără printre cele peste 20 de spitale din ţară unde poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice desfăşoară sâmbătă o acţiune pentru ridicarea de probe şi înscrisuri. Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse, sub coordonarea procurorilor din cadrul PÎCCJ, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră după decesul lui Patrick Ekeng: Ce au hotărât şefii fotbalului

Spitalul din Alba Iulia se află printre unităţile din ţară în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. "Este vorba de o singură probă luată de pe epidermă în urma spălării cu săpun. Este vorba de un stafilococ aureus epidermidis, dar care nu este patogen şi nu produce infecţii", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Nicoleta Coşarcă. Managerul SJU Alba Iulia a susţinut că 'nu este nimic periculos' şi că 'această neconformitate nu are niciun fel de implicaţie în siguranţa pacienţilor'. Coşarcă a mai spus că atât medicii, cât şi restul personalului medical din spitalul de la Alba Iulia folosesc mănuşi de protecţie după ce se spală pe mâini şi că, în consecinţă, nu există niciun risc la adresa bolnavilor.

Ea a mai spus că SJU Alba Iulia a achiziţionat de la Hexi Pharma, în cantitate mică, doar detergent pentru mâini. Managerul spitalului din Alba Iulia a precizat că în cursul zilei de vineri au fost recoltate noi probe, care vor fi supuse analizei atât în laboratorul propriu, cât şi în cel al DSP Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.