Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul ia amploare: Jurnalista Roxana Iordache, atac la Antena 3

antena 3

Scandalul din jurul Casei Regale atrage din ce în ce tot mai multe intervenţii contradictorii, iar o emisiune de la Antena 3, de miercuri seara, încinge din nou spiritele între monarhişti. Jurnalista Roxana Iordache, cea de la care au plecat dezbaterile pe subiectul izolării Regelui Mihai în cadrul Casei Regale, atacă televiziunea pentru felul în care a tratat subiectul şi pe Radu Călin Cristea pentru afirmaţiile din cadrul emisiunii.

Vezi şi: Dezvăluiri bombă: Principesa Margareta a înregistrat mesajul video prin care anunţă decesul Regelui

"Încep cu concluziile, cu ce-i mai important: apărătorul perechii Duda de România, Radu Călin Cristea, a confirmat afirmaţiile subsemnatei şi dezvăluirile jurnaliştilor înfieraţi în subsidiar. El a spus, textual, că Principesa Margareta, ca moştenitoare şi custode al Coroanei, 'conform statutului Casei Regale', are dreptul să folosească semnătura Regelui Mihai. Şi a mai confirmat faptul că deja Principesa Margareta a înregistrat la TVR mesajul mortuar referitor la augustul său tată, pe motiv că aşa e cutuma. Ar fi interesant dacă Prinţul Charles a înregistrat anticipat la BBC un asemenea mesaj privitor la decesul Reginei Elisabeta a II-a. În rest, urmează ce scriam în timpul emisiunii", scrie Roxana Iordache pe Facebook.

Vezi şi: Fost şef TVR confirmă: Înregistrările video despre decesul Regelui există

"Mă uit acum pe Antena 3 şi văd o execuţie în absenţă, tipic securistică, în aparenţă de catifea. Nu ştiu dacă pe Marius Ghilezan şi Andrei Bădin i-a invitat cineva în emisiune, pe mine, nu. Era în favoarea lor să spună că n-am acceptat, în mod sigur nu acceptam, pentru că nu le fac jocul celor care, sub aparenţa apărării ei, coboară în derizoriu Casa Regală, personal pe Majestatea Sa Regele Mihai. Oricum, o normă elementară a jurnalisticii e dezbaterea - ei preferă "demascarea", o emisiune cu fostul securist Savu şi fostul miliţian Abraham, care se indignează că noi denigrăm monarhia! :)) Ar fi chiar de râs, dacă n-ar fi scandalos gradul de saturaţie a imposturii în România. Nu comentez afirmaţiile lui Costin Georgescu, e corect că a apărat serviciile, de altfel, la rându-mi le-am apărat, în ideea că personajele securistice care compromit Casa Regală compromit şi serviciile. Oricum, domnul Costin Georgescu nu m-ar fi atacat, ştie că e aberant. Mă uit, însă, la Radu Călin Cristea şi contemplu spectacolul trist al deprecierii umane. L-am apărat în toţi aceşti ani, deşi ştiam că m-a plagiat în 1990, lua din "România liberă" şi îşi atribuia la "Europa liberă" - pe atunci mă considera elevată, cu limbaj academic pe care-l prelua de-a gata. Acum mi-a atribuit după ureche termeni pe care nu i-am folosit în postările mele despre Casa Regală,ci au fost preluate de pe site-uri care mi le atribuiau. "Rapandule securistice" le-am zis în comentarii, în convorbiri particulare, pe la telefon. smile emoticon De altfel, bietul domn R.C. Cristea a practicat manevra de punere la îndoială a caracterului şi profesionalismului celor "demascaţi", noi devenind, de fapt, pretexte pentru atacarea incalificabilă a Prinţului Nicolae - că asta e ţinta. De aceea, prostiile pe care le-a debitat domnul Cristea despre mine cu morgă am să i le returnez cu umor, în altă postare. Regret să constat precaritatea domnului în cauză şi fără efect, oare de ce nu ni s-a spus până acum că face parte din Consiliul Regal? Şi de când îi zice Consiliu Regal, nu Consiliu al Majestăţii Sale? Şi care e componenţa integrală? N-ar fi trebuit ca Alina Petrescu să pună această întrebare? Sigur că nu, nu era în schemă. Cert e că atât Vlad cât şi Cristea ar fi cazul să-şi dea demisia. Nu de alta, dar să nu-i dea Principele Radu afară. Cred că s-a enervatr. Dacă participa personal, în mod sigur se descurca incomparabil mai bine. E actor. Perfect în rol", mai scrie jurnalista.

Vezi şi: BOMBA care zguduie Casa Regală: ”Mesajele semnate de Regele Mihai sunt FALSE, el e IZOLAT”

Afirmaţiile jurnalistei de la TVR vin pe fondul unui scandal care are în centru Casa Regală. Jurnaliștii monarhiști Roxana Iordache și Marius Ghilezan au scris pe Facebook că, în acest moment, Regele Mihai ar fi prizonierul unor structuri sugerând că acestea ar aparține serviciilor de informații, iar de acest lucru nu ar fi străin Principele Radu, soţul Principesei Margareta. Roxana Iordache, care a fost membru al Consiliului Regal alături de Alexandru Paleologu, Octavian Paler, Doina Cornea, Eleodor Focsăneanu și alții, a scris că Regele nu mai ia nici o hotărâre, iar toate actele și mesajele sale sunt, de fapt, realizate de alții. Chiar actul de excludere din Familia Regală a Principelui Nicolae nu ar fi semnat de Rege, a susținut Roxana Iordache. Scandalul a fost amplificat de avocatul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, care i-a amenințat pe cei doi jurnaliști cu procese. Ulterior, jurnalistul Andrei Bădin a susţinut, marţi, 29 decembrie, că Principesa Margareta ar fi înregistrat deja la TVR mesajul prin care anunţă decesul Regelui Mihai.

Vezi şi: Doi jurnalişti monarhişti, ameninţaţi cu instanţa de avocatul Casei Regale

Vezi şi: Jurnalista Roxana Iordache, replică dură pentru avocatul Casei Regale: 'Chiar nu vă e ruşine?'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.