Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul SIPA explodează: Andronic și Dănileț, CONFRUNTARE DURĂ după anunțul lui Tudorel

danilet

Schimb de replici între judecătorul Cristi Dănileț și jurnalistul Dan Andronic în direct la B1 Tv! În vreme ce Dănileț susține că arhiva nu ar trebui desecretizată deoarece conține doar bârfe despre viețile magistraților, lucru care nu ar trebui să intereseze publicul, Andronic este de părere că ar trebui să se facă lumină în acest caz.

Nu există niciun interes al publicului să afle informații despre magistrați, indiferent că privesc viața lor profesională sau personală, adunate în perioada 2001-2005. Și nici nu e un drept al publicului să afle zvonuri și bârfe scrise în niște hârtii deținute de un serviciu nelegal. Care este interesul dumneavoastră să aflați ce făceam eu în 2001, în Cluj, la barul de pe drum? Și care este interesul dumneavoastră să aflați dacă un deținut aflat în penitenciar și condamnat de mine în 2002 se plângea la SIPA că probabil eu am o avere nejustificată? Care este interesul dumneavoastră?”, a susținut Dănileț.

Ministrul Muncii, TRANȘANT în scandalul pensiilor: 'Ar trebui să cotizezi 200 de ani'

Întrebat dacă vrea să spună prin acestea că în arhiva SIPA sunt doar niște bârfe, niște cancanuri, judecătorul a răspuns: ”da, exact asta spun! Nu am spus dacă sunt sau nu adevărate, am spus că nu țin de interesul public. Publicul ar trebui să fie interesat de cine sunt agenții care au adunat informații despre magistrați, cine au fost informatorii și cum au fost plătiți. Poate sunt informații și despre dumneavoastră acolo”, a declarat Dănileț, pentru B1 TV.

El a mai spus că acest serviciu a funcționat ilegal, iar agenții SIPA ar trebui trași la răspundere.

Totodată, judecătorul a negat că ar fi fost la Ambasada SUA să dea informații despre arhivă.

Dan Andronic a spus o mulțime de lucruri neadevărate și va răspunde în fața legii pentru calomniile la adresa mea și a altora”, a continuat Dănileț.

Guvern, VESTE URIAȘĂ pentru cei care stau în locuințe ANL. Ce se întâmplă cu chiriile

Domnul Dănileț are o viziune ușor deformată. Eu nu am spus că a turnat la ambasadă, ci că, potrivit documentelor Wikileaks, a fost și a vorbit la ambasadă despre arhiva SIPA. Eu nu am certitudini, dar am îndoieli că avea dreptul să povestească măcar un cuvințel despre arhiva SIPA.

M-aș fi așteptat, nu să nu mă reclame, că asta era normal să o facă, alături de mine să ceară desecretizarea Raportului din 2008.

Domnul Danileț, uitând că e judecător și că n-ar trebui să tragă asemenea concluzii, mi-a spus în direct că eu n-am vorbit cu nimeni și n-am văzut niciun document și că am scris numai prostii. Asta nu e o afirmație de om care recunoaște greutatea spuselor sale. Pentru că unii oameni chiar îi iau în serios și spun că Andronic minte.

Aș vrea să vedem toți Raportul din 2008, să vedem ce conține, să fie o anchetă, să se inventarieze arhiva să vedem dacă au dispărut dosare, să vedem cine a rescris hardurile SIPA și de ce nu au funcționat camerele.

Eu nu intru într-un show în care toată lumea-și pune poalele-n cap”, a declarat Andronic.

În replică, judecătorul Cristi Danileț a declarat că nu are nicio problemă cu desecretizarea raportului, ci cu desecretizarea arhivei.

În plus, acesta l-a acuzat pe Andronic că a susținut că nu are certitudini, dar, în același timp, în articolul de acum două zile, a indicat persoanele care au sustras documente din arhivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.