Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Sky News, DETONAT în Marea Britanie: Prima măsură oficială anunțată

twitter.com
sky news

Ofcom, instituţia de reglementare a audiovizualului în Marea Britanie, a demarat investigaţia în cazul anchetei pe care postul Sky News a difuzat-o pe 7 august privind presupuşi traficanţi de arme din România, informează News.ro.

„Investigăm dacă o anchetă a Sky News care a intenţionat prezentarea unui trafic de arme pe teritoriul României a respectat regulile noastre în privinţa acurateţei”, a transmis un purtător de cuvânt al Ofcom.

Instituţia a precizat că s-au înregistrat, în total, 190 de reclamaţii în acest caz. Reprezentanţii Ofcom au precizat că este prea devreme să comenteze asupra posibilului rezultat al investigaţiei şi, implicit, asupra posibilelor sancţiuni pe care le-ar putea primi Sky News.

Dacian Cioloș, PRIMA reacție după ce PNL a anunțat că îl propune PREMIER

Unul dintre cei care au spus că s-a adresat Ofcom în cazul materialului difuzat de Sky News este ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache. Conform unui răspuns transmis News.ro, ambasada a subliniat în sesizarea transmisă Ofcom "caracterul imprecis, incomplet şi incorect al informaţiilor prezentate în reportajul menţionat, care nu susţin concluziile anchetei jurnalistice respective, şi care sunt de natură a proiecta o imagine negativă a României în rândul publicului britanic".

Consiliul Naţional al Audiovizualului a solicitat Ofcom, la sfârşitul lunii august, să analizeze reportajul difuzat pe 7 august de postul britanic Sky News în legătură cu un presupus trafic de armament făcut pe teritoriul României, prin prisma legislaţiei britanice din domeniul audiovizualului referitoare la informarea corectă a publicului, respectarea acurateţei şi imparţialităţii în ceea ce priveşte opiniile şi punctele de vedere exprimate în legătură cu acest subiect.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că relaţia cu Marea Britanie este dificilă în contextul în care anchetatorii aşteaptă în continuare răspunsul în cazul comisiei rogatorii prin care se cere inclusiv acceptul ca un magistrat de la combaterea criminalităţii organizate să participe la unele acte de cercetare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.