Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul voturilor României la Eurovision: Europarlamentarul Eugen Tomac cere explicații din partea organizatorilor

EBU
eurovision 2022

Europarlamentul Eugen Tomac şi şeful PMP, a declarat că va solicita oficial explicaţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, pentru că "punctajul României nu poate fi anulat sub pretextul unor probleme “tehnice”.

"Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune are de oferit explicaţii extrem de serioase şi voi solicita oficial acestei instituţii lămuriri pentru că, în asemenea situaţii, transparenţa şi respectarea regulilor sunt sacre. Am fost uimit să constat aseară că juriul nostru nu acordase niciun punct pentru o piesă din R. Moldova cu un mesaj direct şi clar, prin care este scoasă în evidenţă relaţia unică dintre statele noastre, fiind români de o parte şi alta a Prutului", a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a precizat că "în contextul actual, al provocărilor din regiune, punctajul României nu poate fi anulat sub pretextul unor probleme “tehnice”. Aşteptăm cu interes explicaţii cât mai detaliate şi credibile".

Şeful PMP a subliniat faptul că nu contestă victoria câştigătorului final, "dar nu pot accepta sub nicio formă ca o entitate europeană să anuleze un vot care are mai multe semnificaţii, nu doar una ce ţine de divertisment, cu atât mai mult cu cât această ediţie este urmărită de peste 500 milioane de cetăţenii din întreaga lume".

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a transmis un comunicat de presă în care a explicat că în cea de-a doua semifinală juriile naţionale din şase ţări au fost eliminate din concurs. Acestea au fost apoi înlocuite cu un rezultat agregat bazat pe ţări cu tipare de vot similar atât în ​​a doua semifinală, cât şi în marea finală. Printre cele şase ţări s-a aflat şi România.

"Am fost surprinşi să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenţilor din finală, în numele juriului ţării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei", a transmis TVR.

TVR a înregistrat audienţe duble faţă de transmisiunea din 2021, ocupând locul trei în clasamentul audienţelor. Finala de sâmbătă a fost urmărită de 370.000 de telespectatori, în medie pe minut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.