Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariu-șoc: ce rol a avut Victor Ponta la SIE

ponta spion acoperit ofiter

Președintele Traian Băsescu dă asigurări că premierul Victor Ponta a fost agent acoperit al SIE, în perioada 1997-2001. Decanul Academiei Naţionale de Informaţii, Cristian Troncotă, susține că este foarte posibil ca Ponta să fi făcut parte dintr-un grup de procurori care să ancheteze pentru SIE o serie de infracțiuni ce țineau de siguranța națională.

”În 1997, procurorul general al României a selectat câţiva procurori tineri care au absolvit facultatea, a avut el criteriile lui, care urmau să ancheteze o serie de infracţiuni ce ţineau de securitatea naţională. Era vorba de anchetarea unor persoane care lucrau în mediul extern, lucrau în ambasade. Ştiu cu siguranţă că lista cu procurori a fost transmisă la SIE pentru avizare. Cei de la SIE aveau nevoie să ştie dacă respectivii procurori sunt integri, dacă corespund pentru respectivele anchete. Pe parcursul anchetei, procurorii au dat o serie de informaţii la SIE, pentru că aşa era normal”, a afirmat Cristian Troncotă, la Antena 3.

Jurnalista Oana Stancu a pus întrebarea „cheie”: ”este posibil, ipotetic vorbind, ca şi Victor Ponta, să fi fost în grupul de procurori selecţi?”. Răspunsul a venit din partea lui Troncotă: „Mai mult ca sigur (...) nu doar Victor Ponta, ci toţi procurorii care au lucrat la acele anchete au fost pe lista de avizare”, a spus Trocotă, care a adăugat: „aşa se poate explica relaţia şi apariţia lui Victor Ponta în documentele SIE şi este posibil ca acest document să fi intrat în posesia lui Traian Băsescu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.