Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENARIU - BOMBĂ pentru deciderea campioanei: 'Putem avea un meci de departajare'

Inquam Photos / Daniel Stoenciu
Hagi Viitorul Constanta

Scandalul momentului din fotbalul românesc poate avea un final neaşteptat. A fost lansat un scenariu bombă de către un cunoscut avocat. Adrian Neacșu a vorbit despre diferendul dintre Viitorul și Steaua în ceea ce privește campioana legală din Liga 1.

Citește și: Anunț înspăimântător al Phenian-ului: Coreea de Nord AMENINȚĂ Statele Unite cu atacul nuclear

Acesta spune că ar putea exista un meci de departajare între cele două formații, deși echipa lui Hagi și-a adjudecat deja titlul de campioană. "După victoria de ieri a Viitorului şi controversa juridică iniţiată de Steaua am citit şi eu Regulamentele FRF privind organizarea activităţii fotbalistice în România. Din pură curiozitate profesională. Am citit şi comunicatul de presă al LPF prin care interpretează regulamentul în sensul în care prin campionat se înţelege numai sistemul play-out/⁠ play-off.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

Juriştii Stelei, dimpotrivă, înţeleg prin campionat atât sezonul regulat cât şi sezonul în sistem play-out/⁠play-off. Fără să adâncesc analiză juridică, regulamentul FRF este clar şi poate fi aplicat fără nici un fel de confuzie. Campionă în play-off, în caz de egalitate, de puncte este echipa care are numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte (adică varianta LPF-⁠ Viitorul).

Textul explicit pe care juriştii LPF au uitat să-⁠l indice pentru a opri speculaţiile juridice este chiar art 27 alin. 1 teza finală din ROAF La terminarea fazelor play-off /⁠ play-out "ierarhia valorică a echipelor se stabileşte în funcţie de locul ocupat de fiecare în faza în care a participat". Acesta, coroborat cu art. 8 lit a), care spune foarte clar că sistemul competiţional play-out/⁠play-off este altceva decât campionatul, stabileşte că departajarea în play-off se face exclusiv în baza jocurilor din această faza.

Citeşte şi: SRI vorbește despre subiectul ARHIVA SIPA: Ce implicare a avut Serviciul

Speculaţia juridică a Stelei se bazează pe polisemantismul noţiunii de campionat: în limbajul comun el desemnează competiţia prin care într-⁠un an competiţional se stabileşte campionă la fotbal al României, în timp ce în înţelesul juridic dat de ROAF desemnează doar un sistem competiţional în care fiecare echipa joacă cu fiecare altă echipa tur-⁠retur. Altfel spus, play-off-⁠ul nu a fost un campionat, sau, şi mai bine, am avut două campionate: unul regulat, care a avut că scop doar calificarea echipelor mai departe şi unul în sistem play-off, care stabileşte campioană", spune avocatul Adrian Neacșu, conform gsp.ro.

Avocatul Adrian Neacșu spune că există și posibilitatea unui meci direct între Viitorul și FCSB: "La rigoare juridică, art. 27 alin. 3 din ROAF, care stabileşte criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte în competiţiile organizate de FRF doar în sistem campionat, NU se aplică în cazul sistemului competiţional play-off. Aceasta înseamnă că dacă avocaţii Stelei se vor prinde şi vor invoca acest lucru în şedinţa de validare a FRF este posibil, pur teoretic, să avem supriză unui meci direct Steaua-⁠Viitorul de departajare".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.