SCENARIU de cosmar despre avionul disparut

Iosif Buble, Colaborator
16/03/2014
447
malaysia airlines

Aeronava Boeing a companiei Malaysia Airlines dispărută în mod misterios în urmă cu o săptămână ar fi putut fi deturnată şi ascunsă pentru a fi folosită mai târziu pe post de ‘rachetă de croazieră’, a declarat duminică preşedintele Comisiei pentru Siguranţa Internă din Camera Reprezentaţilor americani, Michael McCaul, citat de AFP.

McCaul a subliniat că la ora actuală nu este sigur că dispariţia avionului Boeing 777 în circumstanţe dubioase ar fi legată de un act de terorism, într-un interviu acordat canalului Fox News. Dar, potrivit lui, autorităţile americane sunt îngrijorate la gândul că avionul ar fi putut ateriza undeva pentru a fi ascuns şi ulterior reutilizat ca o puternică armă de distrugere.

Avionul s-ar fi putut îndrepta în două direcţii după ce a dispărut: una dintre ele ar fi fost spre nord, spre Kazahstan, dar aparatul ar fi fost reperat cu siguranţă de radare. ‘Cea de-a doua ipoteză este că ar fi aterizat într-o ţară precum Indonezia şi că ar putea fi refolosit după aceea pe post de rachetă de croazieră, după cum au procedat teroriştii de la 11 septembrie’, a explicat Michael McCaul.

‘Un lucru este sigur: nu a fost vorba despre un accident. Este un act deliberat, intenţionat, iar întrebarea este cine se află în spatele său’, a conchis alesul american, relatează AGERPRES.

SOCIAL:
comments powered by Disqus

Articole Similare

NEWSLETTER