Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul care zguduie scena politica: Gorghiu si Blaga, vanati de binomul SRI-DNA

Sunt multe scenarii legate de binomul SRI-DNA. Pe cine vizeaza el? Cine il controleaza? Un nou scenariu iese din linia celor deja existente si sustine ca binomul SRI-DNA ar intoarce armele impotriva liderilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, in conditiile in care pana acum era acuzat ca vizeaza lideri politici ai guvernarii tocmai pentru a facilita accesul PNL la putere.

Noul scenariu ii apartine analistului Bogdan Tiberiu Iacob si este prezentat de editorialistul Sorin Rosca Stanescu, care insa nu da foarte mult credit acestei teorii.

"Am mai atras atentia ca numai printr-o conducere coerenta si unica  - in niciun caz bicefala – acest partid politic se poate transforma in vehiculul de care are nevoie Klaus Iohannis pentru a-si indeplini programul politic. Respectiv, angajamentele fata de cetatenii sai.

Iata insa ca alti analisti, si cel mai proeminent dintre ei este Bogdan Tiberiu Iacob, atrag atentia asupra unui fenomen care, daca este real, este, el insusi, suficient de grav pentru a dinamita intregul program politic. Si anume ca, in timp ce Klaus Iohannis nu dispune, practic, de niciun suport politic sau daca dispune, acesta nu se vede, PNL, in loc sa se bazeze pe el insusi, s-a predat, in mod inconstient, in mana binomului SRI-DNA si a presedintelui. In sensul ca, s-a bazat mult prea mult pe forta acestora. Pe capacitatea celor trei institutii, una prezidentiala si cealalta constituita din binomul serviciu secret - un mare parchet, pentru a-i defrisa terenul politic si pentru a asigura conditiile venirii opozitiei la putere. Un presedinte dezamagit, incapabil sa apese, in modul clasic, pe butoanele de comanda ale unui partid politic, care i se asterne la picioare – sau care, pur si simplu, nu vrea sa faca acest lucru – si un DNA care ar trebui sa faca, in ritm accelerat, dosare penale adversarilor politici, pentru a curata terenul pentru guvernarea PNL.

Ei bine, daca ceea ce crede Bogdan Tiberiu Iacob este adevarat, atunci ar trebui sa ajungem la o concluzie simpla. Presedintele s-a saturat de lipsa de consistenta a PNL, indepartandu-se de acest partid, in timp ce binomul SRI-DNA a ajuns la concluzia ca pentru a interveni, cu adevarat, eficient in viata politica, sustinand demersurile prezidentiale, este necesar ca, atunci cand curata terenul, sa elimine si binomul de la varful conducerii PNL. Adica aceasta conducere bicefala, alcatuita din Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

Cu alte cuvinte, desi acestia s-ar fi bazat pe actiunile de politie politica in materie mediatico-penala a SRI si DNA, iata ca, acum, ei insisi devin tinte. Urmand sa se trezeasca cu dosare penale si astfel sa fie eliminati de la varful PNL.

Ce interes ar avea binomul SRI-DNA sa procedeze asa cum crede Bogdan Tiberiu Iacob? Exista semnale conform carora, atat Vasile Blaga, cat si Alina Gorghiu s-ar pune de-a curmezisul tavalugului SRI-DNA, care acapareaza, pe zi ce trece, butoanele de comanda ale societatii romanesti? Eu unul nu am observat asa ceva. Dar poate stiu altii mai multe. Si daca asa ar sta lucrurile, care este portretul robot al celui care ar urma sa formeze noul binom PNL sau noua conducere unicefala? Ar trebui ca acestia/acesta sa fie si mai “disciplinat” si dispus sa inchida ochii la militarizarea tarii si la diminuarea continutului democratic al statului? Sau dimpotriva, ar urma, de aceasta data, poate la indicatia “Marelui Licurici”, sa fie desemnat un lider ceva mai independent?

Niciunul dintre cele doua scenarii nu se sustine. Nici nu poate fi apreciat ca tandemul Gorghiu - Blaga ar deranja, in vreun fel, “campul tactic”si nici nu imi pot imagina ca respectivul „camp tactic” ar dori sa instaleze la varful vehiculului politic prezidential un om independent. Chiar in raport cu “campul tactic”.

Din toate aceste considerente, eu cred ca ne vom scalda, inca multa vreme, in confuzie si impotenta, din perspectiva opozitiei PNL si, pe masura ce trece timpul, din acest motiv, presedintele Klaus Iohannis nu-si va putea atinge tintele politice. Sau poate, stiu eu? Poate ca Iohannis, pe de o parte, ar vrea sa conduca, prin telepatie, PNL, iar pe de alta parte, nu prea stie cum", a scris Sorin Rosca Stanescu pe blogul sau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.