Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCENARIUL ce se pune la cale? 'Cazul Coldea va fi MUȘAMALIZAT'

inquamphotos.com / Ovidiu Micsik
Florin Coldea

Stelian Tănase a scris pe blog-ul său care este varianta sa în privința încheierii scandalul Florian Coldea. "Tirgul e cam așa – Coldea va tăcea, nu va incrimina, nu va rosti nume, SRI nu l va da pe mina Parchetului, eventual il va pune in retragere, și va oferi in schimbul complicatii si tacerii un post pe undeva care să-l țină ocupat.", a scris celebrul analist politic.

"Azi se vor vota cele doau comisii de control parlamentat SRI si SIE. Unii naivi prognozează o schimbare de atitudine. Adică aceste comisii – spre dosebire de cele dinainte-isi vor face treaba, și vor institui un control real al Parlamentului (cf legii de altfel ) asupra acestor servicii de informații. Sunt sceptic. Va fi aceeași poveste. Cu senatori și deputati legați strins de SRI și SIE care se vor preface ca supraveghează și controelaza SRI si SIE. Mă uit pe lista celor propusi de partide sa facă parte din comisii și văd multe figuri care și-au făcut veacul veacul in aceste comisii in trecut si au fost niste figuranteim (Preda, Verestoy, etc). Ceilalti, debutanții, o parte sunt intr-un fel sau altul apropiați de servicii, ceilalți nu prezintă cine știe ce garanții în acest domeniu . Astfel „momentul Coldea” care ar fi putut genera o reformă serioasă absolut necesară a serviciilor de informatii are f mari șanse să fie ratat.

Citește și: SCENE HALUCINANTE Un nou SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară MĂRITATĂ a fost PRINSĂ ÎN PAT cu eleva sa de către tatăl fetei / FOTO

S-a optat deja pentru mușamalizara a intregii situații. Ideea este să se micșoreze pagubele cu orice preț. Nimeni nu pare dispus să învețe din ce s-a intimplat, din rusioasa pagină Ghiță/Coldea. Tirgul e cam așa – Coldea va tăcea, nu va incrimina, nu va rosti nume, SRI nu l va da pe mina Parchetului, eventual il va pune in retragere, și va oferi in schimbul complicatii si tacerii un post pe undeva care să-l țină ocupat.

De felul cum se va mișca Edvard Hellvig depind multe. Dacă va merge limpede spre o demontare a intregiia afaceri Ghiță/Coldea, si altii vor prinde curaj. Foarte multe guri au fost inchise cu călușul, altele au preferat ăa plece, și in afara Sistemului să tacă ca sa nu-și riste carierele, libertatea chiar viața. Coldea a fost un șef temut, un om dur, cu care nu era bine să te pui. Chestiunea este acum- dacă se dorește adevărul si in ce doză !? Și dacă Hellvig este dispus să acționeze hotărit pentru a face curățenie sau se va complace ( cum a făcut în 2015-2016).

Citeşte şi: HOȚII lui Kim Kardashian au fost PRINȘI: Detalii INCREDIBILE din JAFUL SECOLULUI

Ce sprijin are el de la Iohannis !? Dar de la partide!? Ele doresc o schimbare !? Da sau nu!? Observ că liderii PSD, PNL, ALDE, UDMR, USR au preferat să nu se pronunțe deschis. Părerea mea este că, deși se vaită continuu că sunt impînzite de agenți acoperiți, că li se ascultă telefoanele, că li se fac dosare, nu au curaj să inițieze o schimbare adevărată. Se vor rezuma să dea citeva declarații de formă. Situația ar avea un final, numai dacă acest Parlament ar vota in 2017 citeva noi legi strict necesare 1/ a siguranței naționale 2/ de functionare a SRI 3/ idem pentru SIE. Esența lor ar trebui să fie transparența, demilitarizarea, precizarea clară a atributiilor, control civil (parlamentar) asupra lor.

Dar din ceea ce văd pină acum insă, se merge spre o mușamalizare.", a scris Stelian Tănase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.