Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scenariul prinde contur: Al doilea partid care îl vrea premier pe Cioloş şi după alegeri

ciolosVictoria2

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, şi vicepremierul Costin Borc au lansat scenariul unui guvern cu Dacian Cioloş premier şi după alegerile parlamentare. După doar o zi, un al doilea partid parlamentar aderă la idee.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Dacian Cioloş ar putea să fie un bun premier, dacă ar fi susţinut de un partid politic după alegerile parlamentare.  "Dacian Cioloş s-ar putea să fie un bun premier dacă este asumat de un partid politic, după alegerile parlamentare. Dacă se creează o astfel de situaţie, sigur, se discută o astfel de variantă, nu am nimic împotrivă să fie pe masă o astfel de soluţie. Dar trebuie asumat politic viitorul premier", a afirmat Kelemen Hunor, într-un interviu acordat Agerpres

Potrivit acestuia, un guvern tehnocrat poate fi o soluţie doar pe termen scurt. "Cu toate calităţile lui Dacian Cioloş, se vede şi problema guvernului condus de el - nu există susţinere parlamentară, nu există o situaţie clară. Deci, ca să mă înţelegeţi, eu cred că la parlamentarism, în sensul clasic al cuvântului, nu se poate renunţa. Trebuie să ai o poziţie puternică, trebuie să ai o coaliţie sau un partid care formează majoritatea şi care dă şi sprijinul guvernului", a explicat liderul UDMR.

Vezi şi: Victor Ponta, atac la o televiziune: 'Postul oficial al Propagandei'

Vezi şi: Avalanşă de legi contestate de Guvern la CCR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.