Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene CUMPLITE la Hamburg, în timpul summit-ului G20: Zeci de răniți în urma bătăilor de stradă - VIDEO

www.agerpres.ro
bătăi Hamburg G20

Confruntările dintre manifestanţii anti-G20 şi poliţie, la Hamburg, s-au soldat cu 76 de răniţi în rândul forţelor de ordine, au anunţat acestea din urmă, în noaptea de joi spre vineri, transmite AFP.

Este vorba de "răni uşoare", a indicat, pentru AFP, o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale, fără a putea furniza la acest moment o cifră referitoare la numărul răniţilor printre protestatari.

Ciocniri au izbucnit joi seara, la Hamburg, între forţele de ordine şi participanţii la un marş de protest faţă de summitul G20, ce începe în acest oraş vineri, poliţia intervenind cu gaz lacrimogen şi tunuri cu apă pentru dispersarea mulţimii.

Citește și: Rusia a BLOCAT un ATAC MILITAR al SUA asupra Coreii de Nord

Mai multe persoane au fost rănite şi altele au fost reţinute de poliţişti, potrivit imaginilor televiziunii germane.

Sticle, pietre şi petarde au fost aruncate asupra forţelor de ordine, care au ripostat cu tunuri cu apă. Poliţia a precizat că purtătorul său de cuvânt a fost agresat de protestatari în timp ce acorda un interviu şi a trebuit să se refugieze într-o maşină de pompieri. Aceeaşi sursă a indicat că o maşină a fost incendiată iar vitrine ale unor magazine au fost afectate.

Manifestanţii, care s-au reunit sub sloganul "Bun venit în Infern" şi care cereau desfiinţarea G20, au fost opriţi de poliţie după numai 300 de metri parcurşi spre centrul de conferinţe unde vineri şi sâmbătă va avea loc summitul.

Forţele de ordine şi-au justificat acţiunea prin faptul că au cerut manifestanţilor cei mai extremişti, care defilau îmbrăcaţi în negru şi mascaţi, în număr de câteva sute din cei aproximativ 12.000 de participanţi, să-şi descopere faţa, lucru care nu s-a întâmplat.

Citește și: Sorana Cârstea descrie IMAGINILE ȘOCANTE din meciul cu Mattek-Sands: 'Sorana, ajută-mă, Sorana, te rog mult ajută-mă! Nu am văzut aşa ceva decât în filme'

Această demonstraţie, organizată la iniţiativa unei "alianţe autonome şi anticapitaliste", promitea a fi una dintre cele mai ample din marja summitului. O altă mare manifestaţie, la chemarea mişcării de extremă stânga, este prevăzută pentru sâmbătă la prânz, anunță Agerpres.

Circa 20.000 de poliţişti din toată Germania au fost desfăşuraţi la Hamburg cu prilejul summitului G20 de teama unor atentate şi a numeroaselor manifestaţii anti G20, desfăşurate pe parcursul mai multor zile, la care se aşteaptă o prezenţă de până la 100.000 de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.