Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene şocante pe străzile din Atena. Un marş cu mii de oameni s-a trasformat în bătaie generală cu poliţia (VIDEO)

atena

Peste zece mii de oameni au marcat, vineri seară, la Atena, printr-un marş, revolta studenţească din 1973, care a ajutat la răsturnarea juntei ce conducea ţara la acea vreme. Evenimentul s-a soldat cu incidente violente între poliţie şi o parte dintre tinerii manifestanţi, potrivit news.ro.

Grecii au mărşăluit paşnic spre Ambasada Statelor Unite, pe care unii dintre ei le acuză de susţinerea regimului dictatorial militar care a condus şapte ani ţara, scrie Reuters.

Vezi şi: Guvernul Tudose, mișcare neanunțată: Cum sunt obligați angajatorii să schimbe într-o lună contractele de muncă

Aproximativ 5.000 de poliţişti au fost trimişi pe străzile din centrul Atenei.

În urma celor care mărşăluiau, mai mulţi tineri, care purtau glugi şi cagule, au aruncat pietre şi sticle incendiare spre forţele de ordine. Incidentele au avut loc în cartierul Exarchia, din centrul capitalei Greciei.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

În prima parte a zilei de vineri, mai multe persoane au depus flori la Universitatea Politehnică din Atena, în onoarea celor care au fost ucişi în revolta din urmă cu peste patru decenii. Junta a căzut la mai puţin de un an după evenimentele din 1973.

Mitingul anual pentru marcarea revoltei a devenit deseori protest faţă de politicile guvernului şi măsurile de austeritate luate de conducerea ţării în urma izbucnirii crizei, în 2010. Sute de mii de oameni au rămas fără locuri de muncă.

Vezi și: Baronii PSD au bătut cu pumnul în masă: Vrem legile Justiției gata anul acesta! Jocul politic total al sfârșitului de an (surse)

Vineri, protestatarii purtau pancarte pe care erau scrise diverse mesaje, precum „Vom trăi liber” şi „Niciun pensionar nu va fi concediat!”.

După şapte ani de criză, grecii speră să iasă de sub supravegherea creditorilor internaţionali în august 2018, când va expira cel de-al treilea program de asistenţă încheiat între guvern şi aceştia.

***

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.