Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCHIMB DE REPLICI Donald Trump: Ce ar fi să plătiți? Klaus Iohannis: Sunt de acord!

Donald Trump și Klaus Iohannis au avut un schimb de replici pe tema finanțării NATO. La summitul NATO de la Bruxelles, Trump a cerut ca statele care nu au alocat 2% din PIB pentru armată să plătească retroactiv. Întrebat cum vede această situație, Iohannis a spus că e de accord. Trump a intervenit imediat peste Iohannis și a făcut noi precizări.

Klaus Iohannis: ”Am fost şi eu la Bruxelles şi m-am întâlnit cu preşedintele Trump. I-am ascultat discursul şi mi-a plăcut, pentru că NATO se bazează pe valori. (...) Este o alianţă militară, iar cheltuielile militare sunt complicate. Sunt necesari mulţi bani, pentru că NATO este cea mai puternică alianţă de pe pământ şi vrem să o păstrăm aşa. Trebuie să cheltuim bani pentru apărare şi în momentul în care cheltui bani şi eşti într-o alianţă înseamnă împărţirea cheltuielilor. Sunt total de acord cu domnul preşedinte în această privinţă. Unora le-a plăcut, multora nu le-a plăcut, dar aceasta este situaţia. Trebuie să facem asta. Nu este un scop în sine, ci trebuie să facem asta pentru a fi puternici şi pentru a ne apăra naţiunile.”, a spus Klaus Iohannis.

Donald Trump: ”Nu au plătit ce trebuiau. Am spus ce ar fi să plătim din urmă? Niciun președinte nu a pus această întrebare. Vom face NATO puternic și avem nevoie de bani.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.