Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de ostatici la nivel înalt: Preşedintele Ucrainei, implicat în 'tranzacţie'

Petro Porosenko

Avionul preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, ar fi aşteptat să aterizeze în orele următoare pe aeroportul din Rostov pe Don (oraş rusesc în apropiere de frontiera ucraineană), unde ar fi sosit deja femeia pilot ucraineană Nadia Savcenko, a relatat miercuri agenţia de presă Interfax, citând o 'sursă informată'. 'În scurt timp, avionul preşedintelui (ucrainean) la bordul căruia se află cei doi militari ruşi Evgheni Erofeev şi Aleksandr Aleksandrov va sosi din Kiev la Rostov pe Don, unde Nadia Savcenko a ajuns deja', a declarat interlocutorul agenţiei ruse de presă.

 

Potrivit acestuia, schimbul între cei doi militari ruşi şi femeia pilot ucraineană va avea loc în cursul zilei de miercuri pe aeroportul din Rostov pe Don.

 

Avionul preşedintelui Poroşenko a sosit deja în cursul nopţii de marţi spre miercuri la Rostov pe Don, relatează în acelaşi timp agenţia de presă ucraineană Unian, citând o sursă din Federaţia Rusă, conform Agerpres.

 

Cei doi militari ruşi - căpitanul Evgheni Erofeiev şi sergentul Aleksandr Aleksandrov - au fost condamnaţi în aprilie la Kiev la 14 ani de închisoare, fiind declaraţi vinovaţi de 'război de agresiune' împotriva Ucrainei şi de 'atentat terorist' pentru că au luptat alături de rebelii proruşi împotriva armatei ucrainene în estul separatist.

 

Nadia Savcenko a fost condamnată în luna martie în Rusia la o pedeapsă de 22 de ani de închisoare pentru complicitate la uciderea a doi ziarişti ruşi în estul Ucrainei.

 

Agenţiile ruse şi ucrainene de presă au relatat anterior că o cerere de graţiere a celor doi militari ruşi a fost trimisă miercuri preşedintelui Petro Poroşenko. 'Totul a fost transmis, totul a fost pus în mişcare, va fi un rezultat', a spus Valentin Râbin, avocatul lui Aleksandrov, citat de RIA Novosti.

 

Ambasada Ucrainei la Moscova a declarat pentru RIA Novosti că nu dispune de informaţii privind un posibil schimb, miercuri, la Rostov pe Don între cei doi militari ruşi şi femeia pilot ucraineană. 'Noi nu dispunem de astfel de informaţii', a declarat un reprezentant al misiunii diplomatice ucrainene din capitala rusă.

 

Kremlinul nu dispune de informaţii cu privire la începerea procedurii privind un eventual schimb între Savcenko şi cei doi militari ruşi, a declarat totodată purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov, citat de Unian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.