Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare MAJORĂ: 'Călăul' lui Dragnea zboară din DNA

DNA 1

Schimbare majoră la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), decisă de secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Un procuror de la vârful direcţiei a cerut să fie mutat la parchetul unui tribunal, iar cererea i-a fost aprobată.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la structura centrală a Direcţia Naţională Anticorupţie a procurorului Lucian Papici. Acesta era unul dintre cei mai importanţi cinci oameni din DNA, şeful Secţiei 1 din DNA. Prin mâna sa au trecut cele mai importante dosare de corupţie din ultimii ani, inclusiv Dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror Papici Lucian Gheorghe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 31.08.2015. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea domnului procuror Papici Lucian Gheorghe din funcţia de procuror şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei – DNA, începând cu data încetării activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie", se arată în decizia CSM.

***

Lucian Papici a avut două mandate de şef al Secţiei I de combatere a corupţiei din DNA. În noiembrie 2013, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât numirea lui Lucian Papici la conducerea Serviciului pentru efectuarea urmării penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a DNA, pe o perioadă de trei ani. Procurorul general Tiberiu Niţu explica atunci că Lucian Papici 'nu a fost luat niciodată din DNA', ci i-a încetat delegarea ca şef al Secţiei I a DNA la data de 2 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.