Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbarea care poate face companiile de stat cu 47% MAI PROFITABILE

negocieri

Companiile de stat din Romania ar putea fi cu 47% mai profitabile printr-o schimbare foarte simpla, potrivit unui studiu realizat de World Economic Forum. Potrivit analizei globale facuta de aceasta insitutie, companiile care au in Consiliul de Administratie un numar important de femei sunt mult mai profitabile decat companiile care nu au.

Astfel senatorul Mircea Geoana a propus, in cadrul dezbaterii privind reprezentarea de gen in politica ca proiectul PNL care propune introducerea cotelor de gen obligatorii pentru listele de candidati ale partidelor, ca aceste cote de gen obligatorii (minim 30%) sa fie adoptate si pentru CA-urile companiilor de stat.

"Aceste companii sunt inca vaca de muls a politicului. O sugestie pe care o am este ca in consiliile de administratie ale companiilor cu capital de stat sa existe aceeasi cota de reprezentare.

Nu vreau sa traiesc intr-o societate care nu evolueaza. Azi facem un pas curajos", a spus Geoana.

El a ridicat mai multe probleme legate de proasta reprezentare a femeilor in politica, dar si a inechitatilor care exista intre femei si barbati in Romania.

"World Economic Forum spune ca azi principalul risc al umanitatii de azi este riscul inegalitatii, inechitatii.

Romania se afla intr-un clasament global din punct de vedere al decalajului intre oportunitati pentru femei si barbati pe locul 77. Bulagaria e pe 43. La capitolul reprezentarii femeilor in politica suntem pe locul 113.

Intre disparitatile de gen dintr-o tara si PIB per capita este o relatie directa. Cei care nu implica femeile in politica, in administratie au un PIB per capita mai mic, decat cei care le implica.

Intre competitivitatea unui stat si implicarea femeii este o legatura directa.

Vrem sa inversam trendul de declin demografic? Trebuie sa facem ceva si in acest sens.

La nivel global 35% dintre state exista cote obligatorii pentru reprezentarea politica, in 12% exista cote obligatorii pt lumea corporatista, pentru conducerea corporatista.

Exista si campanii pentru cote voluntare. Nu poti face tot prin cote obligatorii. Foarte multe state au pornit prin a face ceva prin cote voluntare", a spus Geoana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.