Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbarea lui Grindeanu

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Schimbarea lui Grindeanu din funcția de prim-ministru pare să fie doar o problemă de timp. Au apărut informații conform cărora Liviu Dragnea i-a cerut demisia iar premierul a cerut la rândul său un anumit timp de gândire. Pentru a nu se expune întrebărilor jurnaliștilor și a risca să adâncească și mai mult conflictul din interiorul PSD, premierul și-a anulat participarea de astăzi la conferința Jump to Smart 1.0.

Mulți vorbesc despre o criză existentă în momentul de față în interiorul PSD. Însă criza este pur și simplu una de situație. Dragnea are în mână mai multe variante de schimbare a premierului și sub o formă sau alta, acest lucru se va întâmpla.

Cei care se așteaptă ca înlocuirea lui Grindeanu să producă vreo undă de șoc în rândul electoratului social-democrat vor fi dezamăgiți. Dacă toate amânările din implementarea programului de guvernare nu au reușit să producă prea multe comentarii, această problemă cu atât mai puțin. În fond, electoratul PSD susține partidul și pe exponenții săi cei mai de seamă, Liviu Dragnea și Gabriela Firea. Chiar și cu acest scandal, Grindeanu nu a reușit să-și șteargă imaginea de „omul lui Dragnea”, pus de acesta în funcție doar pentru că el nu a putut fi premier. Și, mai important decât atât, nici nu a reușit să arate electoratului că are o viziune diferită de a președintelui PSD, viziune care să se și dovedească mai bună.

Iar dacă „omul lui Dragnea” nu mai reușește să îndeplinească viziunea acestuia, măsura firească este înlocuirea sa. La nivel de percepție, cam așa stau lucrurile.

În schimb, mai afectați de schimbarea lui Grindeanu s-ar putea să fie cei care fac parte din electoratul anti-PSD. Principala critică pe care aceștia i-au adus-o prim-ministrului actual a fost aceea că este doar un interpus al președintelui PSD și că nu are nici libertatea dar nici intenția să conducă guvernul după cum crede el însuși de cuviință. Ironia sorții face ca tocmai refuzurile repretate ale lui Grindeanu de a asculta orbește directivele lui Dragnea să reprezinte motivul principal pentru care premierul se află în acest moment pe picior de plecare.

Spuneam că electoratul anti-PSD va fi afectat de înlocuirea lui Grindeanu tocmai pentru că președintele PSD nu va face aceeași greșeală de două ori. Mai exact, nu va risca ca noul premier să fie o nucă prea greu de spart. Și, ne putem aștepta ca următorul scos la înaintare să ocupe funcția de prim-ministru să fie o persoană care și-a demonstrat deja fidelitatea față de Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.