Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări de ULTIMĂ ORĂ în comisiile de control SRI şi SIE. Numiri CONTROVERSATE

comisie

Camera Deputaţilor şi Senatul, reunite în şedinţă comună, au aprobat, miercuri, numirea deputatului Dorel Gheorghe Căprar (PSD) şi a senatorului Dorin Valeriu Bădulescu (PMP) în Comisia de control a Serviciului de Informaţii Externe, precum şi a deputatului Daniel Lucian Stanciu-Viziteu (USR) în Comisia de control a Serviciului Român de Informaţii, potrivit AGERPRES.RO.


În cazul lui Dorel Gheorghe Căprar au fost înregistrate 343 voturi pentru şi 15 voturi contra, la Dorin Valeriu Bădulescu - 337 voturi pentru, 21 voturi contra, iar Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a obţinut 349 voturi pentru şi 12 voturi contra.

Cei trei parlamentari au depus apoi jurământul.

Decizia numirii parlamentarilor Dorel Căprar şi Dorin Bădulescu în comisia de control SIE a fost luată în urma adoptării de către Parlament a propunerii legislative prin care s-a majorat de la cinci la şapte numărul de membri ai acestei comisii. Modificarea a fost operată pentru a se asigura participarea la procesul decizional a tuturor grupurilor parlamentare.

Deputatul USR Daniel Lucian Stanciu-Viziteu a fost numit membru al comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI pe locul lăsat vacant în urma demisiei din Camera Deputaţilor a lui Manuel Costescu.

Controversele apar în cazul deputatului Gheorghe Căprar, care, pe lângă studiile recente făcute în domeniul Dreptului, în CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților, la secțiunea "Experiență profesională", Căprar menționează că a fost mecanic, conducător auto, gestionar şi ulterior tehnician la fosta companie de stat CONEL S.A.

Citeşte şi: OFICIAL: Leonardo Badea, noul șef al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.