Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări istorice în Marea Britanie: vești proaste pentru români

UK Marea Britanie

În Marea Britanie au loc mutări importante, odată cu Brexit-ul. Dacă Scoția pregătește referendumul de independență, Irlanda de Nord ar putea reveni sub conducerea directă a Executivului de la Londra. Un astfel de deznodământ i-ar putea afecta pe românii care muncesc în Irlanda, pentru că guvernul britanic pregătește măsuri importante împotriva imigranților.

Citește și: Liviu Dragnea spune PLANUL SECRET al lui Victor Ponta: Cine l-a TURNAT pe fostul premier

Citește și: DEZVĂLUIRILE lui Traian Băsescu despre Victor Ponta și Dan Șova: Rolul jucat de Florian Coldea

Partidul naţionalist nord-irlandez Sinn Fein a anunţat duminică eşecul negocierilor cu unioniştii pentru formarea unui nou guvern, ceea ce lasă deschisă calea pentru o nouă rundă de alegeri anticipate sau pentru plasarea Irlandei de Nord sub guvernarea directă de la Londra, transmite Reuters. 

"Procesul de dialog a ajuns la final. Sinn Fein nu va susţine mâine (luni - n. red.) nominalizări pentru liderul legislativului sau pentru executiv", a declarat şefa partidului, Michelle O'Neill. Formaţiunea sa este cea care a provocat căderea precedentului guvern nord-irlandez. 

Termenul pentru găsirea unei noi formule de guvernare bipartită a provinciei expiră luni după-amiază. Ministrul britanic pentru Irlanda de Nord, James Brokenshire, a făcut apel la ambele părţi "chiar şi în acest stadiu" să cadă de acord asupra formării unui executiv. Această poziţie este susţinută şi de ministrul de externe al Irlandei, Charles Flanagan. 

Brokenshire este cel care trebuie să anunţe dacă vor avea loc iarăşi alegeri, a doua oară luna aceasta, sau dacă deciziile privind Irlanda de Nord vor fi luate din nou de guvernul Regatului Unit, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2007. 

La alegerile din 2 martie, Sinn Fein a ajuns la un mandat distanţă de Partidul Democratic Unionist, care a rămas fără majoritate parlamentară pentru prima dată de la împărţirea Irlandei, în 1921.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.