Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări MAJORE la următoarele alegeri: Românii ar putea vota la urne inteligente

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Autoritatea Electorală Permanentă propune, în raportul privind alegerile locale din 2016, introducerea unor urne inteligente în secţiile de votare, informează România Tv.

"Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare au constatat slaba calitate a materialelor necesare votării, în special calitatea slabă a tuşului şi a hârtiei buletinelor de vot. Acest aspect, sesizat şi de observatori şi de alegători, a generat anularea unor buletine de vot pe care tuşul s-a imprimat de pe o pagină pe alta, întrucât preşedinţii nu au mai putut distinge, la momentul numărării voturilor, care a fost opţiunea alegătorului", se arată în raportul trimis de AEP către Parlament.

Lider PSD, GAFĂ URIAȘĂ la adresa lui Sevil Shhaideh: 'Domnul vicepremier...'


"Se impune analizarea posibilităţii creşterii calităţii hârtiei  asigurată de MAI. Apreciem că greutatea acesteia trebuie să fie de minm 80g/metru cub adică hârtie folosită în mod curent pentru imprimare şi fotocopiere", mai spune AEP.

Lovitură de PROPORȚII pentru ANAF: Judecătorii au ridicat sechestrul asupra Rafo Oneşti


"Poate fi luată în considerare, pentru viitor, soluţia înscrierii tuturor competitorilor electorali pe aceeaşi pagină a buletinului de vot, dublată de posibilitatea de citire automată a opţiunii alegătorilor cu ajutorulor unor urne inteligente (urne dotate cu scanner, cu posibilitate de a fi legate în reţea la nivel naţional şi cu opţiune de transmisie online a datelor active după închiderea votării). În practica altor state, s-a recurs la soluţia afişării numelor şi prenumelor candidaţilor în fiecare secţie de votare într-un loc vizibil, pe buletinul de vot fiind înscrise doar denumirea competitorilor electorali şi însemnele acestora, pentru păstrarea unei dimensiuni reduse a buletinului de vot utilizabil în cadrul procesului de scanare", se arată în raportul Autorităţii Electorale Permanente.

O altă idee lansată de AEP este "producerea urnelor din material plastic, translucid, având un instrument de măsurare a numărului de buletine de vot introduse reprezintă o altă soluţie de creştere a corectitudinii procesului electoral".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.