Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schulz: Parlamentul European susţine în continuare aderarea României la spaţiul Schengen

Procesul de aderare la spaţiul Schengen, pachetul legislativ al UE privind protecţia datelor cu caracter personal şi problematica Mecanismului de Cooperare şi Verificare, au fost printre temele discutate de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi delegaţia care l-a însoţit la Bruxelles, cu oficiali europeni. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a efectuat, joi, o vizită de lucru la Bruxelles, însoţit de o delegaţie oficială din care au făcut parte Titus Corlăţean, preşedinte al Comisiei speciale comune a Parlamentului României pentru aderarea la Schengen, Ion Popa, liderul Grupului Parlamentar al PNL, Csaba Pataki, secretarul Grupului parlamentar al UDMR şi Petru Ehegartner, membru al Grupului parlamentar Liberal Conservator. 

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, în prima parte a zilei, delegaţia s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Justiţie, protecţia consumatorilor şi egalitatea de gen, Věra Jourová. 

''Au fost abordate chestiuni legate de procesul de înfiinţare a Parchetului European, adoptarea pachetului legislativ al UE privind protecţia datelor cu caracter personal şi problematica Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). În cadrul întâlnirii, preşedintele Senatului a apreciat că în ultimii ani România a înregistrat progrese semnificative în domeniul reformei sistemului judiciar şi combaterii corupţiei. De asemenea, România a susţinut consecvent atât înfiinţarea Parchetului European, cât şi combaterea terorismului, cea din urmă trebuind realizată cu asigurarea echilibrului corect între siguranţă şi drepturile şi libertăţile fundamentale'', afirmă sursa citată. 

În cadrul întâlnirii cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, discuţiile au vizat procesul de aderare a României la spaţiul Schengen şi pachetul legislativ al UE privind protecţia datelor cu caracter personal. 

''În acest context, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat faptul că societatea românească, în ansamblul ei, a evoluat, iar încrederea în justiţie se află pe un trend ascendent, ceea ce indică semne de însănătoşire civică. Preşedintele Parlamentului European, declarându-se mulţumit de progresul României din ultimii ani, a afirmat cu tărie că Parlamentul European susţine în continuare aderarea acesteia la spaţiul Schengen'', se mai arată în document. 

De asemenea, delegaţia Senatului a avut întrevederi cu vicepreşedintele Parlamentului European, Adina Ioana Vălean, cu vicepreşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, Jan Philipp Albrecht şi Marju Lauristin, membru al aceleiaşi comisii. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.